Съдия Ченалова в ареста до петък

| от |

Съдия Румяна Ченалова е била задържана за 72 часа късно вечерта във вторник.Това е станало с прокурорско разпореждане. По неофициална информация Румяна Ченалова се е предала сама.

Припомняме, че тя бе обявена за общодържавно издирване във вторник. Причината е, че от края на февруари срещу нея се водят две разследвания. Едното е за злоупотреба със служебно положение, а второто – за документна измама.

Съдийката, прочула се със скандалните си съдебни решения по дела като „Соло”, „Сапард” и „Белведере” се опита да се измъкне от разпит пред прокурор с болничен лист. Разследващите обаче разпитали лекарите, които издали медицинския документ и станало ясно, че заболяването на съдийката не възпрепятства явяването й на разпит. Тогава Ченалова трябвало да бъде доведена принудително, с белезници за да даде обяснения. Органите на реда я търсили без успех на двата адреса, които Ченалова посочила като постоянен и настоящ. Проведени били два разговора по телефон между разследващите и жена, представяща се за съдия Ченалова. Тя е била уведомена, че е търсена под дърво и камък за разпит. В крайна сметка се явила пред органите на реда късно във вторник по собствено желание.

 
 
Коментарите са изключени за Съдия Ченалова в ареста до петък