shareit

Рено и Нисан остават на руския пазар, смятат го за стратегически

| от |

Автопроизводителите Renault и Nissan планират да останат на руския пазар, независимо от к8ризисната ситуация в отрасъла и падането на продажбите на всички марки в страната. Това са заявили пред ТАСС от пресслужбите на компаниите.

От Renault са отбелязали,у че както и преди вярват в руския пазар, смятат го за стратегически за компанията и нямат намерение да променят своите планове за развитие в Русия.

Пресслужбата на Nissan заявява, че ще коригират своите производствени планове в зависимост от потребностите на пазара, но не виждат смисъл да променят като цяло своите намерения за Русия. Отбелязва се, че в завода им в Санкт-Петербург конвейерите ще спрат от 16 до 31 март, но не става дума за намаляване на мощности или съкращаване на персонал.
Групата Renault-Nissan-АвтоВАЗ заема доминиращо място на руския автомобилен пазар.

Ford и Volkswagen запазват инвестиционните си програми

Световните автомобилни гиганти – Ford и Volkswagen запазват своите инвестиционни програми на руския пазар, независимо от кризата в отрасъла, са съобщили от пресслужбите на двете компании.

„Фолксваген Груп Рус последователно се придържа към изпълнението на инвестиционна си програма. През второто тримесечие на 2015 година ще бъде открит централен склад за части и аксесоари в гр. Чехов. През втората половина н а годината ще открием завод за двигатели в Калуга“, заявяват от компанията.

Производствената мощност в Калуга има капацитет за производството на 225 хиляди коли в година. От 2099 година там се сглобяват Skoda Fabia, Volkswagen Tiguan, Polo седан, Skoda Rapid. Заводът осъществява също едрогабаритен монтаж на Volkswagen Touareg, Volkswagen Multivan, както и моделите на Audi – A6, A7, A8 и Q5, Q7. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Рено и Нисан остават на руския пазар, смятат го за стратегически