shareit

Разбита е престъпна група за проституция

| от chronicle.bg |

Петима души са задържани при съвместна акция на ГДБОП и СДВР срещу престъпна група за трафик на хора с цел проституция. Операцията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура.

На 29 и 30 януари са извършени действия по разследваното на организираната престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Групата е действала на територията на София. Проверени са пет адреса в столицата, четири от тях – клубове, в които се предоставят сексуални услуги. За срок до 24 часа са били задържани петима от участниците в организираната престъпна група – И.Ц. (39 г.), А.Б. (45г.), И.Д. (35 г.),, П.Ч. (37 г.) и М.П. (39 г.).

На петимата задъжрани са повдигнати обвинения.

Според събраните до момента данни, от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. И.Ц. – управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата (охранители в същите заведения) предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти. Изяснено е, че обичайната цена била 100 лв., като половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги. Парите се събирали от охранителите и предавали на И.Ц., той от своя страна ги разпределял сред участниците.

По случая са разпитани 30 души. При разследването са установени и множество жертви на организираната група. Двама от арестуваните са задържани за 72 часа с искане мярка за неотклонение „задържане под стража“. На останалите участници в групата е наложена „парична гаранция“.

 
 
Коментарите са изключени за Разбита е престъпна група за проституция