shareit

„Райфайзен“ спира да дава кредити за коли на руснаци

| от |

„Райфайзен“ съобщи, че от днес прекратява предоставянето на нови кредити за покупка на автомобили в Русия и закрива 15 свои клона в различни руски градове.

„Решението е следствие на отчитането на негативните тенденции в руския автомобилен пазар, които свидетелстват за ниския потенциал на развитие на този бизнес в средносрочна перспектива“, се казва в изявлението на банката.

От „Райфайзен“ отбелязват, че от днес прекратяват и всякакво рефинансиране на автокредити. Според предоставената информация обае за клиенти на банката, които вече са изтеглили кредити, условията по погасяване на линията няма да се изменят.

В рамките на план за оптимизация та работата „Райфайзен“ ще закрие клоновете си в 15 града в Русия. Става въпрос за закриване на отдели в градове, които са малко перспективни от гледна точна на развиване на клиентския бизнес. Оптимизацията на мрежата на банката ще засегне първоначално физическите лица, а после и малкия и среден бизнес.

С корпоративните си клиенти банката ще продължи сътрудничеството дистанционно.

Това не е първото съкращаване на броя на клоновете на „Райфайзен“ в Русия. През февруари банката закри 6 свой клона в средноголеми градове.

 
 
Коментарите са изключени за „Райфайзен“ спира да дава кредити за коли на руснаци