shareit

Продажбите на таблети спадат

| от |

Компанията Apple регистрира спад в продажбите на таблети. Въпреки това, технологичният гигант отчете сериозни печалби през втората четвърт на настоящата година, съобщи News7.

ipad4_2

Печалбите на Apple отбелязаха ръст, благодарение на продуктите iPhone и iMac. Продажбите на таблети обаче са паднали с 9% спрямо миналата година.

Компанията отбелязва, че хората купуват предимно по-евтини версии като iPad mini. Те не са особено популярни и в офисите. Apple се надява да промени това, след като сключи договор с IBM.

Междувременно, всички очакват излизането на iPhone 6. Очаква се това да стане през септември. Смартфонът вероятно ще има по-голям екран от своите предшественици.

Освен това се смята, че ще бъде представен и iWatch. Apple наскоро получи патент за създаването на смарт часовник. Той ще има тъчскрийн, GPS, ще могат да се пишат съобщения и да се говори чрез него, а освен това ще може да се слуша и музика. iPhone ще може да се използва отделно от смартфона. Все още обаче няма обявени дати за излизането на продуктите.

 
 
Коментарите са изключени за Продажбите на таблети спадат