shareit

Полиция и съдия изпълнител влязоха в ТВ 7 (ОБЗОР)

| от |

Полиция и дама, представяща се за съдия изпълнител влязоха в ТВ7. След като описаха техниката в сградата, представящата се за съдия изпълнител Кристина Димитрова поиска да вземе сървърите на телевизията, за да не може да се излъчва.

Няколко минути по-късно стана ясно, че въпросната Кристина Димитрова не е съдия изпълнител, а помощник адвокат в КТБ.

От ръководството на телевизията казаха, че има съдебно решение за спиране на излъчването и че имуществото се иззема по опис от синдиците на КТБ. В момента представители на Корпоративна търговска банка (КТБ) и 6-о РПУ описват техниката и съоръженията на медията. Кристина Димитрова твърди, че не действа по законов ред, а както й е наредено по списък. Тя отказа да посочи, кой е наредил описа и изземането на сървърите. Кристина Димитрова, която придружава частния съдебен изпълнител при обиска в ТВ7, е председател на Националния съюз на юрисконсултите. Димитрова е дала нареждания обискът да започне от сървърното помещение на телевизията, в която се пази архивът на телевизията.

Няколко часа след началото на телевизионната сага се намеси и премиерът Бойко Борисов чрез профила си във Фейсбук. Той съобщи, че е разпоредил на ръководството на МВР да изтегли всички полицаи от сградата на ТВ7. В пряко включване в ефира на ТВ7 Борисов заяви, че ще поиска наказания за ръководния служител, който е наредил масовото полицейско присъствие в офиса на медията.

През цялото време телевизията беше обградена от солидно полицейско присъствие – по данни на репортерите от телевизията,над 80 души – заради обиска на имуществото по иска на КТБ. Междувременно пред сградата останаха и журналисти и други служители на телевизията, които искаха обяснения за действията на Кристина Димитрова.

 
 
Коментарите са изключени за Полиция и съдия изпълнител влязоха в ТВ 7 (ОБЗОР)

Повече информация Виж всички