shareit

Пол Макартни срещу независимостта на Шотландия

| от |

Бившият бийтълс Пол Макартни на свой ред се обяви днес срещу независимостта на Шотландия, като сложи подписа си под писмо с призив на референдума на 18 септември да се гласува за запазване на целостта на Великобритания, предава АФП.

Писмото, което бе публикувано за пръв път в британския печат на 7 август, е подписано от над 200 видни личности, сред които рок идолът Мик Джагър, астрофизикът Стивън Хокинг и холивудски звезди като Хелена Бонъм-Картър, Патрик Стюарт и Майкъл Дъглас. Оттогава повече от 50 000 са се присъединили към кампанията „Да останем заедно“.

„Решението да се отделите от нашата обединена страна естествено изцяло ви принадлежи. Но то ще има огромно отражение върху всички нас във Великобритания. Искаме да ви кажем колко много ценим гражданските връзки, които споделяме, и да изразим нашата надежда, че ще гласувате да ги подновим. Онова, което ни обединява е много по-силно от онова, което ни разделя. Да останем заедно“, се казва в текста-обръщение към 4,2 милиона жители на Шотландия, призовани да гласуват на 18 септември на референдума за самоопределение. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Пол Макартни срещу независимостта на Шотландия