shareit

Победа за Даша Домрачова в преследването в Нове Место на Мораве

| от |

Отдавна в Световната купа по биатлон не сме наблюдавали толкова интересно дамско състезание. Преследването на 10км. в Нове Место на Мораве беше съпроводено от много лоши метеорологични условия и постоянни смени на лидерките след всяка стрелба, съобщава biathlonbg.in.

Дария Домрачова демонстрира изключителна класа през днешния ден и направи отлично състезание. Представителката на Беларус завъртя цели четири наказателни обиколки, но това не й попречи да спечели преследването при дамите. Това е 26-та победа за Даша в стартове от Световната купа.

Кайса Макарайнен също имаше огромни шансове за победа в Нове Место, но не успя да пребори последният патрон при четвъртата стрелба. Симпатичната финландка също сбърка четири пъти на стадиона за стрелба и зае престижното второ място. С това класиране Кайса ще запази лидерската позиция в генералното класиране.

Седмият кръг от Световната купа е много успешен за младата Лаура Далмайер. Германката спечели спринта през вчерашния ден, а днес отново е на почетната стълбичка. Далмайер сбърка три пъти на стрелбището и заслужено завърши на престижната трета позиция.

Истинско фиаско претърпя Франциска Хилдебранд, която имаше голяма преднина след второто посещение на рубежа. Германката сбърка цели три пъти на следващата стрелба, а при последното си посещение на рубежа, стреля по мишените на Вероника Виткова.

Хилдебранд беше наказана с 6 допълнителни минути и се озова на предпоследното 50-то място. Вероника Виткова загуби много време на стрелбището, но в крайна сметка тези секунди бяха приспадната и тя зае 9-та позиция в крайното класиране.

Поздравленията днес са за 37 годишната Ева Тофалви, която сбърка само два пъти и финишира на 8-ма позиция. Това е шестият най-добър резултат в 18 годишната кариера на румънската биатлонистка.

 
 
Коментарите са изключени за Победа за Даша Домрачова в преследването в Нове Место на Мораве