shareit

Пералнята ни праща sms-и, а хладилникът ни пее

| от chronicle.bg |

По време на събитието Samsung European Forum 2016, което се проведе в Монако, Samsung Electronics показа нови технологии, които привлякоха интереса ни. Сред представените продукти са извити SUHD телевизори с квантови точки и без рамки на дисплея; нови версии на Gear S2 Classic в розово злато и платина; интелигентна перална машина Samsung AddWash; свързаният с интернет хладилник Family Hub и ново поколение кухненски електроуреди; и 2 в 1 таблетът с операционна система Windows 10 – Galaxy TabPro S.

Новата продуктова линия от SUHD телевизори предлага супер качество на картината с дисплеи с квантови точки. Първият извит телевизор без рамка дава достъп до цялото ни съдържание от едно място. SUHD телевизорите на Samsung от 2016 г. са първите в света модели, за чиято направа не е използван кадмий, и използват 10-битови дисплеи с квантови точки, което създава съвсем реална картина.

Новата гама осигурява HDR (висок динамичен обхват) преживяване с минимум 1000 нита яркост при високите контрасти между светли и тъмни изображения. Ultra Black технологията намалява отразяването на светлината.

Новите Smart телевизори използват операционната система Tizen, която прави лесно откриването на определено съдържание – то е събрано на едно място – в новия Smart Hub. Вече няма нужда да се използват няколко дистанционни. Умните телевизори на Samsung автоматично разпознават вида конзола, Blu-ray плейъра, системата за домашно кино и другите устройства, с които са включени.

Samsung ще пусне на пазара в Европа новата си гама телевизори от серията 7000 до първокласната серия 9000, през пролетта на тази година.

Нека преминем за малко от приятното към полезното.

Пералната машина с предно зареждане AddWash разполага с малка вратичка, разположена върху основната врата на пералнята. Пералнята осигурява лесен начин да добавяме някоя забравена дреха или повече перилен препарат, докато машината работи, без да се налага да източваме водата, за да отворим основната врата.

Пералнята е оборудвана с набор от смарт функции, съвместими със смартфони с Android и iOS. Така освен да следим изпиращата програма, можем да получаваме съобщение на смартфона си преди началото на нов изпиращ цикъл, ако например искаме да добавим няколко дрехи от деликатни материи или дрехи, подходящи само за ръчно пране, към края на изпиращия цикъл.

Прахосмукачката POWERbot Turbo Wi-Fi предлага 70 пъти по-мощно засмукване спрямо моделите на водещ производител на прахосмукачки роботи. Роботът разполага и със система Cyclone Force, която използва силни центробежни сили, за да събира и разделя мръсотия и твърди частици във външно отделение, като по този начин намалява запушването на филтъра и поддържа оптимална сила на засмукване.

Моделът е снабден със Smart Control Wi-Fi свързаност и позволява да контролираме движението на робота от разстояние чрез смартфон. Функцията Select & Go™ създава виртуална карта на целия дом, достъпна от приложение на вашия смартфон, като всяка стая може да има отделно име. Функцията позволява да изберем конкретни стаи в дома ни, които се нуждаят от почистване.

Ок, изчистили сме, изпрали сме, нека да помислим за храната. Новият хладилник Family Hub, който представлява изцяло дигитален хъб, в който се събират и записват всички домашни задължения. Всички съобщения се записват и показват на 21,5-инчов Full HD LCD дисплей, който е разположен в горната част на дясната врата на хладилника. Дисплеят на практика служи като команден център на дигиталното семейство.

Хладилникът Family Hub позволява на всички членове на семейството да качват, споделят и променят графици, снимки, рисунки и бележки – директно от сензорния екран на хладилника или от смартфон. Хладилникът предлага и възможности за стрийминг на музика от вградените високоговорители или от безжични Bluetooth високоговорители. Family Hub позволява гледането на телевизия директно от екрана на хладилника.

За новите версии на Gear S2 Classic и таблета Galaxy TabPro S четете по-подробно в следващия ни материал за Samsung.

 
 
Коментарите са изключени за Пералнята ни праща sms-и, а хладилникът ни пее

Повече информация Виж всички