Един бърз и лесен десерт на нашите приятели от 359food.bg
Премахнете етикета на кондензираното мляко и го потопете в неотворена кутия в тенджера с вода. Покрийте го и го варете в продължение на 2,5 часа. Внимание: Не забравяйте да е покрита кутията е с вода по всяко време! След това оставете да се охлади консервата.
За да се направи блата сложете бисквитките в кухненския робот. Разтопете масло в микровълновата и го изсипете в сместа. Пасирайте добре. Сложете мокрите трохи в тава за пай и ги понатиснете. Пече се при 220 за 10 минути. Поставете настрана да се охлади.
Разбийте студена сметана и ванилия на силен миксер.
Нарежете бананите на филийки и ги подредете върху кората. Няма значение как ще ги подредите наистина…
Отворете кондензираното мляко, което се е превърнало в карамел и го изсипете върху бананите.
Изсипете и сметана над всичко това. Настържете шоколад най-отгоре. Поставете в хладилник за най-малко 2 часа.