Пай с кондензирано мляко, банани и сметана

| от |

Един бърз и лесен десерт на нашите приятели от 359food.bg

Продукти

  • 3 банана
  • 1 консерва подсладено кондензирано мляко
  • 2 ч.ч. сметана
  • 1 пакет бисквити или грахам крекери
  • 125 гр Масло
  • ванилия
  • 1 млечен шоколад

banoffee-pie-recipe

Премахнете етикета на кондензираното мляко и го потопете в неотворена кутия в тенджера с вода. Покрийте го и го варете в продължение на 2,5 часа. Внимание: Не забравяйте да е покрита кутията е с вода по всяко време! След това оставете да се охлади консервата.

За да се направи блата сложете бисквитките в кухненския робот. Разтопете масло в микровълновата и го изсипете в сместа. Пасирайте добре. Сложете мокрите трохи в тава за пай и ги понатиснете. Пече се при 220 за 10 минути. Поставете настрана да се охлади.

Разбийте студена сметана и ванилия на силен миксер.

Нарежете бананите на филийки и ги подредете върху кората. Няма значение как ще ги подредите наистина…

Отворете кондензираното мляко, което се е превърнало в карамел и го изсипете върху бананите.

Изсипете и сметана над всичко това. Настържете шоколад най-отгоре. Поставете в хладилник за най-малко 2 часа.

 
 
Коментарите са изключени за Пай с кондензирано мляко, банани и сметана