Обществото ни изостава заради липсата на истински герои, смята Иван Костов

| от |

Бившият премиер на България Иван Костов заяви на дискусия в Казанлък по повод 70-годишнината от Народния съд, че времето не показва бързо възстановяване на справедливостта, а обществото ни няма истински герои, което е основната причина то да изостава.

Според бившия лидер на ДСБ не може общество без мъченици на вярата и на политическата идея. Ако обществото не знае кои са разликите, не може да върви напред, защото няма на кого да подражава, заяви той, цитиран от Дарик.

Иван Костов заедно с бившия образователен министър в кабинета „Костов“ Веселин Методиев и историкът Лъчезар Стоянов бяха гости на националната кръгла маса, посветена на годишнината от Народния съд.

Общият брой на произнесените преди 70 години присъди е 2730, убитите са над 8 хиляди души.

В Казанлък се събраха бивши лагеристи, горяни, основатели и членове на десни партии в Казанлък, граждани.

Иван Костов определи случващото се в Украйна, Русия и ЕС, като „тежка тема на националната ни сигурност и дестабилизиращ фактор за България, който крие риск, който не трябва да се пренебрегва“.

Влизането на България в европейската парична система е наложително, тъй като валутния борд не може да функционира дълго, заяви той и изрази съмнение, че еврото ще стане парична единица скоро у нас, заради негативния мониторинг и доклади за страната ни.
„Това не е проблем само на финансовия министър, нито на правителството, а на всички“, заяви Иван Костов.

Бившият премиер прогнозира, че заради дефлационните тенденции в ЕС, страната ни може да изпита затруднения по отношение на изпълнението на бюджета.

Бившият лидер на ДСБ отказа да коментира атмосферата и проблемите със и на Реформаторския блок, с мотива, че се занимава с преподавателска работа и е вън от политиката. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Обществото ни изостава заради липсата на истински герои, смята Иван Костов