Новата железопътна стачка в Германия – „тормоз за милиони“

| от |

Профсъюзът на германските машинисти привлече много гняв върху себе си, след като обяви пред концерна „Дойче бан“ началото на деветия кръг от националната стачка на служителите на железопътния транспорт, коментира изданието Der Spiegel.

В 2 часа тази сутрин машинистите на пътническите влакове се присъединиха към стачкуващите от предния ден водачи на товарни влакове. Стачката ще продължи най-малко седмица, като няма да бъде направена пауза дори и за почивните дни около Петдесетница, когато хиляди пътуващи ще трябва да се адаптират към анулациите и промените в разписанията.

„Дойче бан“ осъжда строго де факто неопределената стачка на Профсъюза на германските машинисти най-категорично като тормоз за милиони хора и призова за незабавно ангажиране за цялостно уреждане на проблема“, заявиха от германската железопътната компания.

Притесненията обаче не са само сред ръководството на „Дойче бан“. Председателят на Комисията по транспорт към Бундестага Мартин Буркерт изрази дълбока загриженост по повод новия кръг от стачката на машинистите. „Страхувам се от огромното въздействие върху германската икономика и възможно намаляване на работното време“, заяви Буркерт като призова Профсъюза „най-накрая да приеме предложението за медиация“. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Новата железопътна стачка в Германия – „тормоз за милиони“