Новата украинска WEUA бойкотира руските социални мрежи

| от |

Украинските разработчици планират да пуснат след 10 дни националната социална украинска мрежа WEUA, която: „Ще трябва да изглежда почти като Facebook – ресурса на Марк Цукерберг, само че ще е в друга цветова гама“.

cbb7d7e599602a59b7641b506defbe7e

При украинския аналог: „Версията ще бъде не синьо-сива, а черно-зелена“. Освен това, авторите на проекта предлагат да бойкотират руските социални мрежи „ВКонтакте“ и „Одноклассники“.

-ZdT_LUmcrM
На присъединилите се към бойкота, се предлага да публикуват на своите действащи страници „ВКонтакте“ и „Одноклассники“, фотография с текст „Бойкот ВК“ и „Бойкот Одноклассники“, а след пускането на WEUA да изтрият акаунтите си завинаги, съобщи източника AIN.
В описанието на новата социална мрежа, същия източник посочва предимствата на новата навигация – разработчиците са заимствалимного елементи именно от „ВКонтакте“, както и от „Facebook“. „Тоест, това, заради което повечето ползватели не могат да напуснат социалната мрежа ВКонтакте, например удобния музикален интерфейс и музикален портал – ще ги има и тук“- утвърждават от AIN.

Предполага се, че след пускането на новата социална мрежа, за Украина ще остане възможноста допълнително да разработи и собствена независима търсачка. Чак след това ще може да се говори за собствен Украински цифров суверенитет.

Към момента, дори с предоставения тестов акаунт (при написването на тези редове), WEUA все още не беше достъпна.

Ето снимки на екрана от моя личен акаунт.

weua

Малко статистика: ВКонтакте – VK.com (има по данни за януари 2014 г.) ежедневна ползвателска аудитория в рамките на 60 милиона човека. Повече ли е, или пък е точно колкото популярната Instagram?

test3

По отношение на „Одноклассники“ – там са горе-долу към 56 милиона ползватели.
В инфографиката може да видите и останалите провайдери.

 
 
Коментарите са изключени за Новата украинска WEUA бойкотира руските социални мрежи