Наоми Кембъл – 30 години непобедима красота на модната сцена

| от chronicle.bg |

Преди две години британският супермодел Наоми Кембъл отпразнува 30 години в модната индустрия. 2016 бе е и годината, в която е издадена първата фотокнига за нея – резултат от седем и половина години планиране.

Днес модната икона навършва 48 години.

Не мисля за възрастта и годините, просто правя това, което правя, казва Кембъл в интервю за CNN. “Опитвам се да се вместя в деня, да бъда позитивна и ентусиазирана за това, с което се занимавам.”

В двата тома от книгата могат да бъдат намерени най-иконичните снимки от нейната кариера, взети от фотогради като Марио Тестино, Патрик Демаршелие, Жан Пол Гуд, Стивън Майзел и Елън Фон Ънуърт.

Включени са и кратки изказвания на нейни приятели в индустрията, които са следили пътя й през модните подиуми от непознато лице до модна икона.

„Наоми ме взе под крилото си, когато започнах да работя като модел“, казва най-добрата й приятелка Кейт Мос. „В 20-те години след като се запознахме, станахме много близки, тя ми е като семейство. Тя е върховният супермодел…висока, силна, красива“, казва тя.

“Ако харесвате това, което правите, независимо какво е, каква кариера сте избрали, ще го правите с цялата си страст и ентусиазъм, с най-добрите си способности. Така се опитвам да гледам на всичко, с което се захвана”, казва Кембъл.

Вижте в галерията някои от най-интересните моменти в кариерата й.

 
 
Коментарите са изключени за Наоми Кембъл – 30 години непобедима красота на модната сцена