shareit

На лов за терористи в Индонезия

| от |

Специалните части тръгнаха на лов за терористи в Индонезия след атентата вчера. Взривове и стрелба в столицата Джакарта отнеха живота на най-малко 7 души. Други 20 бяха ранени.

Отговорност за нападението пое терористичната групировка „Ислямска държава“. В изявление те потвърдиха, че целта им са невинни граждани от коалицията на кръстоносците.

Веднага след акцията бе проведена спецакция и бе задържан един от учениците на ИДИЛ в Сирия. Шефът на индонезийската полиция обяви, че терористичната клетка била малка и е неутрализирана.

Експлозиите бяха близо до търговски център в сърцето на столицата, в близост до луксозни хотели, посолства и бизнес сгради. Взривовете са осъществени от близо 15 души, сред които е имало и атентатори самоубийци.

Начало на нападението дават две камикадзета, които се самовзривяват пред кафене в мола и в близост до полицейска будка. Веднага след това терористите откриват огън по паникьосаните граждани. Петима от загиналите в суматохата 7 души са терористи.

До момента са арестувани четирима заподозряни за организацията на нападението. То е било планирано за Нова година, но завишените мерки за сигурност осуетили акта. Открити са още 6 взривни устройства в Джакарта, които са били обезвредени. В града се все още се чуват отделни експлозии, чиито източник тепърва се установява.

 
 
Коментарите са изключени за На лов за терористи в Индонезия