shareit

Музиката в офиса помага за по-бързото и точно изпълняване на задачите

| от |

Музиката в офиса подобрява изпълняването на задачите при 80-90 процента от хората, съобщи в. „Дейли мейл“.

Независимо дали класическа или поп, тя ускорява въвеждането на данни, корекциите и решаването на проблеми, като подобрява и точността. Тихите офиси са най-непродуктивни, оказа изследването на „Майндлаб интернешънъл“ в Брайтън. В експеримента 88 процента от участниците били най-точни на музикален фон, а 81 процента – по-бързи. За различните задачи е най-подходяща е различна музика. Класическата музика помага при попълване на данъчни декларации, защото подобрява математическите умения. Песните на Джеси Джей и Джъстин Бийбър подобряват бързината и въвеждането на данни.

Денс музиката помага при коригиране на текстове и проверка на правописа. „Музиката е невероятно мощно средство за увеличаване на ефикасността на работната сила – каза председателят на „Майндлаб интернешънъл“ – Тя може много да повлияе върху мотивацията и духа, да подобри производителността.“

Резултатите показват, че в пълна тишина хората правят най-много правописни и математически грешки. При въвеждане на данни музиката допринася точността да надвиши 92 процента.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Музиката в офиса помага за по-бързото и точно изпълняване на задачите