shareit

Моника Станишева се захваща с Дир.БГ

| от chronicle.bg |

Моника Станишева е поканена за член на Съвета на директорите на „Дир.БГ“ – компанията, която управлява едноименния интернет портал.

Това съобщава „Дневник“, като цитира основателя на дружеството Владимир Жеглов, бивш съветник по икономическата политика на Жан Виденов (1995-1997).

Жеглов заявява, че Моника Станишева ще отговаря за развитието на „стратегия за обновление – редизайн и цялостно позициониране“.

Пред „Дневник“ самата Станишева коментира, че ще се включи като консултант в лично качество, без да потвърди дали ще приеме поканата за позицията в Съвета на директорите.

Съпругата на Сергей Станишев е едноличен собственик и управител на PR-компанията „Актив Груп“ и на дружеството „Интерактив Комюникейшънс“, създадено през 2005 г. Тя е съдружник и в „Призма Къмпани“ ООД заедно с лекаря Петър Руев.

Включването й в управлението на „Дир.бг“ идва паралелно със сделка за продажба на компанията на нов собственик – австрийската компания Exibu GMBH, притежавана от Христо Чакъров.

Той е син на бившия съветник на Тодор Живков – Константин Чакъров.

Владимир Жеглов ще запази позциията си на председател на Съвета на директорите на „Дир.бг“.

Порталът е 8-мият най-посещаван сайт в България за последните 30 дни, според статистиката на Alexa.com. Данните на Similar Web го позиционират на 12-то място по популярност сред българските сайтове.

 
 
Коментарите са изключени за Моника Станишева се захваща с Дир.БГ

Повече информация Виж всички