shareit

Милениалите вече не са „днешната младеж“

| от chronicle.bg |

Милениалите са на ръба да бъдат задминати от ново поколение, което дори си няма име.

Милениал е човек, роден между 1981 и 1996 година. Това означава, че дори най-младите от това поколение вече са приключили с детството си. Така че следващия път, когато някои ви се оплаче от милениалите, успокойте го, че идва нещо ново със свои идеи за света.

Ученият Дейвид Робъртсън написа в Туитър на Нова година: „Днес най-младият милениал става на 22, а утре най-старият става на 38, така че имайте това предвид, когато някой използва „милениалите“ в смисъл на „днешната младеж“. Той споделя и изследване на Pew Research, което дефинира поколението.

Всеки човек, роден след 1997 година, е от ново поколение.

„Понеже най-старите от това ново поколение току-що навършиха 21, а останалите са по-малки, все още няма нужда да мислим име на това ново поколение. Очакваме диалогът за него между учени, медии и общество да ни помогне за формиране на подходящо название. За момента ще ги наричаме постмилениали, когато е необходимо“, казаха от Pew Research.

Някои хора използват „поколението Z“, а някои други наименования са iПоколение, Ген Тек, Ген Wii, Нет Ген и така нататък, но все още няма официална дума.

 
 
Коментарите са изключени за Милениалите вече не са „днешната младеж“