shareit

Кои са най-богатите жени в света?

| от |

Christy-Walton

Списание „Forbes” обяви актуалната класация на милиардерите в света. За поредна година списъкът при мъжете се оглавява от Бил Гейтс, а призовата тройка остава без промяна. Какво се случва при дамите обаче? Списанието отбелязва, че годината е много силна за жените в списъка. От рекордните 1645 милиардери, 172 са жени – в сравнение с 138 през миналата година. Все още обаче жените са малцинство в списъка, тъй като те са малко над 10 % от общия брой.

На върха в класацията е Кристи Уолтън, която възвръща мястото си като най-богатата жена в света със състояние от $ 36,7 милиарда. Вдовицата на Джон Уолтън е била на първото място за четири от последните пет години. Обратно на второ място слиза Лилиан Бетанкур със състояние от 34.5 милиарда щатски долара. Наследницата на L’ Oreal е най-богатият човек във Франция. Третата най-богатата жена в света отново е от семейство Уолтън – Алис Уолтън, в чиято сметка има 343 милиона щатски долара, пише „Forbes”.

Икономическото издание изтъква, че от 268 новодошли милионери, 42 са жени. Само 5 от тях обаче са натрупали сами богатствата си, а останалите са наследници на родители или съпрузи. Сред тези пет забележителни жени е Шерил Сандберг ( $ 1,050,000,000 ), която е акционер във Facebook.

2.jpg

Друго ново и любопитно име в класацията е това на първата жена милиардер в Нигерия – Фолоруншо Алакия. Най-младата дама в класацията на милиардерите е китайка, която е само на 24 години, но контролира семейната компания за недвижими имоти.

 
 
Коментарите са изключени за Кои са най-богатите жени в света?