Jaguar лансира F-Pace с шоу на Бурдж Халифа

| от chronicle.bg |

Като подобаващо признание към града, известен със своето новаторство, Дубай беше достойният избор за Jaguar да лансира F-PACE, първият SUV на марката, в региона на Близкия изток със смайващо шоу върху фасадата на световноизвестната сграда – Бурдж Халифа.

Хиляди жители на Дубай, туристи и отбрана селекция VIP гости се събраха да гледат зрелищния триминутен спектакъл, който бе видян и в целия свят от зрителите на онлайн каналите на Jaguar.

Шоуто започна с впечатляваща прожекция на градския пейзаж на Дубай върху огромния централен панел на фасадата на Бурдж Халифа, с контурите и рева от двигателя на F-PACE, спускащи се по цялата дължина на сградата – представящи мощта на най-новото попълнение на Jaguar. Красиво изписан арабски калиграфски символ от известния арабски художник Уисам Шоукат се появи след това на фасадата преди изображението да се пръсне и изчезне от екрана.

Кулминацията на спектакъла беше драматичното появяване на Jaguar F-PACE, издигнат на почти 6 метра от земята, в рамка от многоцветни фойерверки за добре режисирания финал. Синхронизирано появяване на автомобила се случи и до статуята „Кон 2007“ на Фернандо Ботеро при променадата на Дубай Мол пред Бурдж Халифа. Автомобилът беше по-късно достъпен за гостите за разглеждане отблизо и лични впечатления.

С обща площ от 32 467 кв. м фасадата с LED светодиоди на Бурдж Халифа държи рекорда на Гинес за „Най-голяма, осветена с LED, фасада в света“. Тя направи възможно шоуто на Jaguar с използването на 70 000 LED светодиода, синхронизирани по цялата внушителна конструкция, издигаща се на впечатляващите 828 метра.

Jaguar отбеляза повода с ексклузивно събитие, проведено в изконно британския Fortnum & Mason с изглед към Бурдж Халифа.

Изцяло новият Jaguar F-PACE е динамичен, петместен, мощен кросоувър, предлагащ комбинация от екстериорен дизайн, вдъхновен от спортен автомобил Jaguar, и практичен, просторен луксозен интериор. Проектиран, конструиран и произведен в Обединеното кралство, Jaguar F-PACE е преминал обстойни регионални изпитвания в Центъра за инженерни изпитвания на Jaguar Land Rover в Дубай и сега може да се поръча при ексклузивните търговци на Jaguar в региона на Близкия изток и Северна Африка.

 
 
Коментарите са изключени за Jaguar лансира F-Pace с шоу на Бурдж Халифа