shareit

Имаме много причини да чакаме „Истински детектив 2“

| от |

…. и фактът, че се очертава като телевизионното събитие на годината е само една от тях.

Само преди година Ник Пизолато (създател и сценарист на „Истински детектив“) промени представата ни за телевизия. Сигурно само той може да е човекът, който да ни накара близо час да слушаме, онова, което амeриканците наричат „mambo jumbo“, изречени от замисления Матю Макконъхи и да нямаме проблем с това.

„Истински детектив“ си е вид изкуство за телевизия – мястото, в което изкуство рядко се прави. Защото там времето винаги е ценно и хората нямат нито желание, нито нерви ти се нагласиш, да ти дойде музата и чак тогава да пишеш и създаваш сериал. В случая с Пизолато това обаче не е така. HBO му дават нужното време, за да може той да пише когато и каквото го кефи. А на хилядния въпрос „за какво ще се разказва в „Истински детектив 2“ той отговаря, че ще е „свързан с тайната окултна история на американската транспортна система“. И това, ако не са mambo jumbo, не знам кое е. Впоследствие Пизолато съжалява, заради изказването си, казвайки, че е лъжа, която е изрекъл в момент на напрежение.

Това, което обаче трябва да знаете за „Истински детектив 2“ е, че се очаква същото качество на картина, актьорска игра и сценарии. За много хора изборът на Винс Вон в такава роля и такъв тип продукция, е тотално нетипичен, но само преди година всички щяха да се закълнат, че това важи и за Матю Макконъхи, пък вижте какво стана. Така че той определено е една от причините да гледам сезона. Другата е Тейлър Кич, който до този момент не е правил чак толкова запомняеми роли, а е от типа актьори-хамелеони и заслужава признание, за което. Надявам се този сериал да му донесе така желаното забелязване от по-големите продукции в Америка.

Едно от тъжните неща в новия сезон е липсата на Кари Джоджи Фукунага – човекът, който режисира сам целия първи „Истински детектив“ и макар да е доста млад, яркият му стил си личеше напълно. Този път режисьорското място е заето от няколко човека като основният е ветеранът от „Бързи и яростни“ – Джъстин Лин.

Дали съм ентусиазирана за участието на Колин Фарел и Рейчъл Макадамс? Разбира се, че съм, но тяхното участие най-вероятно ще се припокрие с преставите ми. Другите неща ме вълнуват повече. Същото така и мрачния стил на Пизолато, където под mambo jumbo се крият разни гротескни неща, които не всеки е склонен да гледа в рамките на 8 часа.

Най-основното, което трябва да знаете за втори сезон на „Истински детектив“ е, че той отново ще бъде мрачен и тъжен и ще предложи на зрителите и феновете си точно онова, което очакват – мистериозно убийство, повече кръв, малко порно и най-важното – отново много добър сюжет.

Целият сезон е написан изцяло от Ник Пизолато – създател на шоуто и автор на първи сезон. Той ще съдържа отново 8 епизода и по пример на първия е заснет като един голям осемчасов филм. Шоуто вече получи много положителни рецензии от критиците в Америка. Официалният старт на сериала е на 21 юни по HBO, а в България той започна излъчване на 22 юни от 21 часа.

Снимки: HBO

 
 
Коментарите са изключени за Имаме много причини да чакаме „Истински детектив 2“

Повече информация Виж всички