shareit

Групова любовна история с тюрбан

| от |

Литературен експеримент ражда една „групова” любовна история с неочакван край. Адвокат, блогър, журналистка, оперна певица, прочут градски разказвач и филоложка са в дъното на проекта Stay true Story, който дебютира с разказа“Любовта е шизофрения. Любовта – също”, създаден на принципа на стара училищна игра, в която всеки пише по едно или няколко изречения, а следващият го продължава.

Със сигурност историята на Александър Христов, Красимира Хаджииванова, Мила Михова, Ралица Стоянова, Самуил Петканов, Тео Чепилов е различна като всеки един от разказвачите.

В съответствие с различни характер, стила и възприятието на авторите, сюжетът прави резки завои, за да обясни какво се случва, когато кажеш на някой, че не го обичаш вече. Така разбираш къде започва и къде свършва любовта, какви са нейните проявления след като врата е затворена и … как един тюрбан може да ти помогне да разграничиш “добрата” от “истинската” любов. Което е напълно в стила на градските разказвачи, с техните ексцентрични виждания за истинските истории и истинските чувства.

Проектът е част от социалния експеримент “Stay True” , спонсориран и вдъхновен от мотото на Ballantine’s.

A груповата любовна история започва ето така:

Само в рамките на не повече от час няколко пъти му казваш, че не го обичаш вече.

И от този момент ти си в черния списък. Списъкът с хора, които няма да бъдат поканени на рождения му ден. Списъкът с хора, които би „сложил в совалка и пратил в открития космос завинаги“. Списъкът с хора, които ще подминава на улицата, след като е изтръпнал и умрял няколко пъти, щом те е видял. В този списък си само ти. Списъкът, в който стои едно-единствено име. „Оная дето ми съсипа живота. Отвори ме като зряла праскова. Отвори ме и изяде половината, а другата половина реши, че не иска и я остави на августовска горещина да презрее, да се разпадне и изгние. От мъка.“ И ти повече нямаш отговорност към тази праскова и нямаш отгoворност към това разбито сърце. И от днес нататък трябва да живееш с тази идея...”

 
 
Коментарите са изключени за Групова любовна история с тюрбан

Повече информация Виж всички