shareit

Група Metalwings представи своето първо видео

| от |

В края на януари група Metalwings представи своя първи клип. Той е към „Crying of the Sun” – една от десетте авторски песни, създадени от музикантите досега.

В момента те подготвят дебютния си албум. Нашата група е с метални криле, но с нежно сърце– казва Стела Атанасова. Оперна певица, преподавател по компютърно музициране, тя изпълнява вокалите и свири на електрическа виола. Останалите във формацията имат различни професии, но са силно привлечени от идеята да създават и изпълняват симфоничен готик метъл, защото така изразяват най-доброто от себе си. Имената им: Григор Костадинов – електрическа китара, Емо Арсов – барабани, Константин Узунов – бас и Ангел Китанов – клавишни. Според тях, за да се усети истинската сила и красота на техните композиции, са нужни големи сцени и истински ценители.

Наричат групата „българския Nightwish”, защото наред с авторската музика, изпълнява кавъри на световноизвестната банда. Изпълнителите от Metalwings са заедно на сцената от 2010 г. Участвали са в редица фестивали, но са убедени, че голямото признание тепърва ще ги споходи./ БНР

 
 
Коментарите са изключени за Група Metalwings представи своето първо видео