shareit

Горанов: Членството ни в Европейския банков съюз е основен приоритет

| от |

Правителството не се е отказало от опита за членство в Европейския банков съюз. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов по време на редовния парламентарен контрол. Желанието ни за членство остава един от основните приоритети в програмата на правителството в този мандат.

Тясно сътрудничество с Европейската централна банка е потвърдено от Министерството на финансите в началото на февруари, гарантира финансист номер едно пред малцината останали в зала народни представители. По думите му, е нужно да се извърши независима оценка на финансовото състояние на родните банки, преди членството ни да стане реалност, тъй като това е неразделна част от процедурата.

Присъединяването не е едностранен процес. Предварителна оценка от ЕЦБ ще има най-малко месец, след като й бъдат предоставени всички нужни данни, стана ясно от думите на Горанов.

На финансовия шеф се наложи да обяснява на депутатите и участието на ведомството му в кампанията против контрабандата, в която участва и логото на „Булгартабак Холдинг“.

Според депутатите от ПФ „Булгартабак“се рекламира в кампанията, като това е нелепо участие на държавните институции в нея и заобикаляне на забраната за реклама на тютюневи продукти. Защо МФ и Агенция „Митници“ участва в скрита реклама на „Булгартабак„, поискаха да знаят двама депутати Борис Янчев и Христиан Митев.

Готов съм да дам логото на МФ на всяка кампания за акцизни стоки срещу контрабандата. Ако някой от другите търговци на акцизни стоки иска да не се съмняваме, че го упрекваме, че участва в контрабанда, да бъде добър да участва в рекламна кампания. Държавата е срещу контрабандата, лаконичен, но категоричен бе в отговора си Горанов.

Той е готов да брандира всеки, който иска да прави реклама срещу контрабандата. Ще рекламираме с бранда „Република България е срещу контрабандата“ всеки търговец и производител, който иска, с негови пари, отсече финансовият министър. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Горанов: Членството ни в Европейския банков съюз е основен приоритет