shareit

„Федерер е най-добрият в историята… след Надал“

| от |

„Няма кой да спре Рафа на клей“

„Федерер е може би един от най-добрите играчи на клей в историята на тениса“, заяви Рафаел Надал на една от пресконференциите си в Индиън Уелс, а през днешния ден Мартина Навратилова също подкрепи мнението на испанеца и освен това коментира и неостаряващата тема за това, кой е най-великият тенисист за всички времена.

„Трудно е да се каже дали има най-велик тенисист в историята или не. Когато се опиташ да сравняваш играчи, които са се състезавали в различни времена, е много трудно да определиш дали е имало играч, който е по-велик от всички останали. Не мисля, че дори Роджър Федерер се смята за по-добър от Род Лейвър“, сподели бившата №1, добавяйки че според нея швейцарецът може да спечели още веднъж Уимбълдън.

„Тревата определено се адаптира добре към играта на Роджър и за него е по-лесно, когато играе на нея. Но също така трябва да кажем, че той е може би най-великият играч на клей в историята, след Рафаел Надал. Може би не в историята, но със сигурност в неговото поколение. Ако го нямаше Надал, той щеше да спечели много повече титли на клей.

През изминалия сезон Федерер се бори здраво и бе близко до спечелването на нов трофей от Уимбълдън. В момента за него е много важно да получи добър жребий. Ако той е здрав и се намира в добра форма, няма нищо, което той да не може да постигне“, завърши настоящата треньорка на Агниешка Радванска. / Топспорт

 
 
Коментарите са изключени за „Федерер е най-добрият в историята… след Надал“