Екипажите на Hyundai Racing Trophy са готови за рали „България”

| от chronicle.bg |

След победата на Васил Жеков и навигатора Бойко Шопов на рали „Сибиу” в Румъния, петте екипажа на Hyundai Racing Trophy са готови и за рали „България”, което ще се проведе във Варна, този уикенд на 28-29 май. Това е втори кръг за сезон 2016 от едномарковия шампионат, като на старта ще се наредят Григор Григоров/Даниел Миленков, Симеон Симеонов/Димитър Спасов, Васил Жеков/Алекс Раева, Христо Геров/Йордан Йорданов и Мирослав Ангелов с навигатор Петър Илиев.

Постиженията на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy бяха представени тази седмица на президента на Hyundai Motorsport – Gyoo-Heon Choi и на Stefan Henrich – Директор Маркетинг и PR на Hyundai Motorsport, по време на пети кръг от WRC – рали „Португалия”.

Тази година рали „България” се завръща край морето, като това ще бъде 47-то издание на легендарното състезание. То включва 13 специални етапа, разпределени в два дни с обща дължина 183,82 км. Това са СЕ 1 – Солник 1, СЕ 2 – Сини рид 1, СЕ 3 – Солник 2, СЕ 4 – Сини рид 2, СЕ 5 – Аврен, СЕ 6 – Аладжа Манастир 1, СЕ 7 – Варна, СЕ 8 – Аладжа Манастир 2, СЕ 9 – Бялата вода 1, СЕ 10 – Бялата вода 2, СЕ 11 – Рожден, СЕ 12 – Дюлино, СЕ 13 – Варна. Церемониалният старт ще бъде даден пред храм „Свето Успение Богородично” на 27 май от 20:00 часа.

Две седмици преди рали „България” отборът на Hyundai Racing Trophy проведе организиран тест със състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1 край град Твърдица. Целта на тренировъчния ден бе пилотите да тестват състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1 на етап, който бе с максимално близки условия до новите отсечки на рали „България”. Според треньора на отбора – Петър Гьошев, предстоящото състезание е с много специфични етапи – бързи секции, качване, спускане, много фракция.

 
 
Коментарите са изключени за Екипажите на Hyundai Racing Trophy са готови за рали „България”