shareit

Един от най-добрите университети в света стъпва в България

| от chronicle.bg |

Престижното италианско висше училище SDA Bocconi School of Management започва съвместна магистърска програма с Американския университет в Благоевград.

То е класирано от Financial Times като шестото най-добро място в света за бизнес образование. И именно това ще предлага магистърската програма, стана ясно на пресконференция днес.

Програмата „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“ е насочена към мениджъри и ръководни кадри от различни сфери на бизнеса.

Обучението ще се провежда на английски език в София. Завършилите ще получават едновременно две дипломи – от SDA Bocconi и от Американския университет в България. Те се признават както в цяла Европа, така и в САЩ.

Сред завършилите магистърска програма в SDA Bocconi са известният холандски футболист Кларънс Сеедорф. Освен световна звезда, той е бил и един от най-добрите студенти в програмата. Той е сред поканените да изнесат презентация в България във връзка с новата магистърска програма на Bocconi и Американския университет. Сред световните имена, завършили Bocconi са още главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Колао, бившият главен изпълнителен директор на Телеком Италия Марко Патуано и Стефано Саси – главен изпълнителен директор на „Валентино“.

Магистърската програма ще започне в средата на октомври, с продължителност от между 14 и 16 месеца.

В нея ще се изучават 16 модула, които правят връзка между теорията и практиката. Лекциите ще се състоят през уикенда, за да бъдат подходящи за работещите мениджъри. Цената на програмата ще бъде 22 500 евро. Много често компаниите инвестират част от сумата за обучение, а и университетът работи с банки с преференциални кредити за образование, уточни Емилия Занкина, първи зам.-ректор по академичните въпроси на Американския университет.

Попитан какво би казал на бъдещите студенти Маурицио Далокио, бивш декан на SDA Bocconi и преподавател по корпоративни финанси, той отговори: „Бих им казал пет неща: бъдете амбициозни, бъдете решителни, бъдете отдадени, защото в противен случай сте напълно луди [да се запишете], защото този курс струва 22 500 евро, бъдете силни, защото ще сте изправени пред много препятствия по пътя към успеха, и бъдете отговорни, защото веднъж получили всички оръжия, които ще ви предложим в този курс, вие ще сте могъщи“.

Според временно изпълняващия длъжността президент на Американския университет Стивън Съливан, съвместната магистърска програма предлага възможност на кандидатите не просто да изградят кариера, но да изграждат и новата българска икономика.

Местата за новата магистърска програма са ограничени, като тя обещава инвестицията в обучението да се възвърне многократно. Курсовете наблягат върху ключови елементи на корпоративната култура. Сред тях са съчетанието между лидерски умения и уважение към околните, етика, толерантност към различията и изграждане на ценности.

Съвместната магистърска програма е част от усилията на Bocconi да се разшири в международен план. Освен българската програма, която предоставя достъпна възможност за обучение на хората от Източна Европа, подобни партньорства има в Индия и в Ливан.

 
 
Коментарите са изключени за Един от най-добрите университети в света стъпва в България