shareit

Домусчиев: В момента Лудогорец е по-гледан от Левски и ЦСКА

| от |

„В момента Лудогорец е по-гледан клуб по телевизията от Левски и ЦСКА“, това каза собственикът на разградчани Кирил Домусчиев, предаде БГНЕС.

Домусчиев коментира финансирането на телевизионните права и настояването на „сини“ и „червени“, че те са клубовете са най-голяма гледаемост, от което следва да взимат повече пари.

„В крайна сметка платения канал за футбол е практика в цяла Европа. Аз смятам, че с повече търпение ще се получи добър продукт, защото целта ни е зрителите да са доволни. Има интриги и спекулации, че този или онзи е казал. Преди две години и половина, когато реших да участвам се даваха 1,4 милиона лева общо от две или три телевизии. През годините българският футбол беше лъган. В момента съм осигурил доста значима сума за футбол, която отива в БФС. Това, че ще манипулирам първенството е пълна измама. Дори и да искам не мога да държа никой в зависимост. Парите отиват в БФС, които държат правата. Оттам сумата отива в клубовете, като БФС си задържа 10%, така е договорено с клубовете. Оттам клубовете се събират и решават как ще ги разпределят. Кой колко процента ще взима се решава от самите клубове. Ако се определи форма според гледаемостта и това, че тези, които са по-гледани ще взимат повече пари, Лудогорец ще е най-добре, защото в момента ние сме по-гледани по телевизията от ЦСКА и Левски. Аз обаче не мисля, че това е правилно, защото и по-малките клубове трябва да взимат пари, за да могат да съществуват и да имат първенство“, каза Домусчиев.

 
 
Коментарите са изключени за Домусчиев: В момента Лудогорец е по-гледан от Левски и ЦСКА

Повече информация Виж всички