shareit

Детски дрехи в подкрепа на застрашените видове

| от chronicle.bg |

Есенната колекция за деца на H&M има за цел да вдъхнови хората по целия свят с идеята за обща отговорност за природата.

Всички дрехи от колекцията са изработени основно от органичен памук и имат реалистичните принтове на застрашени видове. Колекцията ще бъде достъпна във всички магазини на H&M, както и онлайн, от 29-и септември.

10% от продажната цена на колекцията отиват за подкрепа на работата на WWF по предпазването на застрашени видове.

Детската капсулна колекция включва принтове на различни животни – тигър, панда, снежен леопард (известен още като барс), полярна мечка и гладкогръба морска свиня – всички от които ежедневно изпитват силни затруднения като загуба на естествената си среда на живот, замърсяване на водата и въздействието на глобалното затопляне. Моделите от колекцията акцентират най-вече върху комфорта. Изработени основно от органичен памук, тениските с къс и дълъг ръкав, панталоните, роклите, чорапогащите и пижамите са в размери за деца между 1,5 и 14 години.

Цветовете в колекцията са неутрални и меки – бежово, сиво и бяло с акценти от синьо, подсилващи реалистичния подход към принтовете на животни. Някои от моделите включват и вдъхновяващи послания като “Roar for wildlife”, “Protect my habitat” или “Let’s go wild”.

Целта на колекцията е да вдъхнови клиентите на H&M в загрижеността към опазване на планетата и да отбележи партньорството с WWF, започнало през 2013, което сега е удължено с още пет години. Това партньорство се фокусира върху стриктния надзор над световния климат и неговите промени, както и върху стратегическия диалог, свързан както с действията на H&M, така и с тези на цялата модна индустрия, по отношение устойчивото развитие.

 
 
Коментарите са изключени за Детски дрехи в подкрепа на застрашените видове

Повече информация Виж всички