Бизнесмен е признат за баща на извънбрачното дете на бивша френска министърка

| от |

Решение на френски съд сложи край на продължилата няколко години съдебна битка, признавайки близък до Саркози бизнесмен за баща на дъщерята на Рашида Дати, бивш френски министър на правосъдието, предаде Франс прес.

Става въпрос за 70-годишния Доминик Десейн, близък приятел на Никола Саркози и президент на група, управляваща империя от казина и луксозни хотели и ресторанти, който винаги е отричал да е баща на Зохра Дати, днес 5-годишна.

Бременността на бившата министърка на правосъдието Рашида Дати, по това време 48-годишна и без официален спътник в живота, и раждането на момиченцето на 2 януари 2009, предизвикаха множество спекулации в медиите и по-специално в жълтата преса във Франция, където личният живот на политиците дълго време беше смятан за тема табу.

Освен Доминик Десейн, за баща на момиченцето бяха набедени висш функционер от Катар и дори бившият министър-председател на Испания Хосе Мария Аснар.

Съдът във Версай, който обяви решението си в сряда, осъди г-н Десейн да плаща месечна издръжка от 2500 евро на детето. Адвокатите на Десейн заявиха, че ще обжалват решението на съда. От своя страна Рашида Дати предпочете да запази мълчание, скривайки се зад паравана „частен случай“.

През октомври 2012 в пълна дискретност Рашида Дати заведе дело с цел да принуди г-н Десейн да признае детето, което малко по-късно стана достояние на пресата. Съдът във Версай обосновава решението си с отказа на мултимилионера да се подложи на генетичен тест, който да потвърди думите му.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Бизнесмен е признат за баща на извънбрачното дете на бивша френска министърка