Биатлонистът Красимир Анев е спортист на месец януари

| от |

Биатлонистът Красимир Анев бе награден за най-добър спортист на месец януари, след като постигна четвърто място в кръг от Световната купа и спечели сребърен медал от Европейското първенство в Отепя.

„Благодаря за уважението, това си е голяма чест, да съм спортист на месеца, избран от спортните журналисти. Те си имат свое право, гласували са, никога не съм ги упреквал за нещо“, сподели биатлонистът, цитиран от БГНЕС.

Неговият треньор Георги Фъртунов разкри, че основната цел за този сезон е предстоящото Световно първенство в Контиолахти, Финландия.

„Ще се постараем да не допускаме големи пропуски и неточности на Световното първенство. С голяма мотивация, въпреки струпалите се негативни неща върху главата на Краси. Искам официално да потвърдя, че аз взимам решенията в кои състезания участва той. Големият ни приоритет е Световното първенство, към него е насочена цялата подготовка. Целите и задачите наистина са много високи и то ние сами си ги поставяме. Той е изключителен професионалист, търси най-доброто като реализация за себе си и най-доброто като обезпечаване на подготовката, за да постигне и развие своите максимални спортни възможности“, обясни той.

 
 
Коментарите са изключени за Биатлонистът Красимир Анев е спортист на месец януари