Бърз ябълков десерт

| от |

От тефтера с рецептите на Катя Генова – един десерт, който може да се прави през всеки сезон бързо и лесно.

82bere2

Купувате:

– 1 кг ябълки

– 1 пакет обикновени или маслени бисквити

– 200 гр. Брашно

– 150 гр. Захар

– 3 яйца

– 1 пакетче масло

– Натрошени орехи

– Бакпулвер

Приготвяте:

На дъното на тавичка разтопявате 1 пакетче масло.Отгоре натрошавате бисквитите и ги смесвате с толкова счукани орехи, колкото обичате.

Върху бисквитите нареждате ябълките, настъргани или нарязани на резенчета.

Заливате с тесто, приготвено от разбитите със захарта яйца, брашното, бакпулвера.

Печете на вентилаторната програма на фурната, докато отгоре се зачерви. Проверете с клечка за зъби, дали тестото се е изпекло, преди да спрете фурната. Заради влажните ябълки, то има нужда да се пече отдолу по-дълго, а отгоре дава вид, че е готово.

Накрая може да поръсите с пудра захар.

 
 
Коментарите са изключени за Бърз ябълков десерт