От тефтера с рецептите на Катя Генова – един десерт, който може да се прави през всеки сезон бързо и лесно.
Купувате:
– 1 кг ябълки
– 1 пакет обикновени или маслени бисквити
– 200 гр. Брашно
– 150 гр. Захар
– 3 яйца
– 1 пакетче масло
– Натрошени орехи
– Бакпулвер
Приготвяте:
На дъното на тавичка разтопявате 1 пакетче масло.Отгоре натрошавате бисквитите и ги смесвате с толкова счукани орехи, колкото обичате.
Върху бисквитите нареждате ябълките, настъргани или нарязани на резенчета.
Заливате с тесто, приготвено от разбитите със захарта яйца, брашното, бакпулвера.
Печете на вентилаторната програма на фурната, докато отгоре се зачерви. Проверете с клечка за зъби, дали тестото се е изпекло, преди да спрете фурната. Заради влажните ябълки, то има нужда да се пече отдолу по-дълго, а отгоре дава вид, че е готово.
Накрая може да поръсите с пудра захар.