Представяме ви рецепта на нашите партньори от списание Меню. Още много кулинарни изкушения от тях на www.menumag.bg
Необходими продукти за 4 порции
4 пилешки филета
2 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидка чесън, нарязан на ситно
1 с. л. нарязани листенца розмарин
½ ч. ч. пилешки бульон или вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Пилешките гърди се сотират в сгорещения зехтин за 4 мин., обръщат се и се прибавя лукът. Съдът се покрива и месото се задушава 3 мин., като се разбърква от време на време.
Прибавят се розмаринът, чесънът и бульонът. Ястието се оставя да къкри още около 5 мин. Подправя се със сол и пипер. Пилешкото соте се сервира със зелена салата и пресни доматчета.