shareit

Apple смятал малкия екран на iPhone за недостатък още през 2012 г

| от |

От месеци се говори, че новият iPhone 6 ще има екран, достатъчно голям, за да се сравни със Samsung Galaxy S5 или серията Note, пише Business Insider.

NTT DoCoMo Starts To Sell Apple New iPhone 5S And iPhone 5C

“Изтекли” документи на компанията от Купертино показват икономическата обосновка за смартфон с по-голям дисплей. Според него растеж на продажбите се наблюдава при устройствата с големи екрани и телефоните с цена под 300 долара при договор с оператор. Останалите пазарни дялове – на телефони по-скъпи от 300 долара и с 4-инчови дисплеи, се свиват.

1

Други документи на Applе, разкрити при патентната му съдебна битка със Samsung в Калифорнийския федерален съд, показват, че Apple е знаел, че клиентите му не са доволни от размера на екраните на iPhone 5, 5C и 5S. Когато тези устройства бяха представени, те направиха стъпка напред по отношение на големината на оригиналния iPhone, но междувременно пазарът се променя. Днес модерният iPhone е малък телефон в сравнение с устройствата на Samsung, с които се съревновава.

2
Документите, обозначени като “секретни” изброяват оплакванията на потребителите от телефона. Те са за по-дълъг живот на батерията, подобрение на вградените карти за навигация, по-голям екран, повече възможности за персонализиране на изгледа и функциите на телефона, подобряване на функционалността на Siri, подобряване на здравината, тъй като лесно се чупи. Тези документи, ако не друго, са доказателство, че Apple не може да дебютира с iPhone 6, който има същия размер на екрана като iPhone 5.

3

 
 
Коментарите са изключени за Apple смятал малкия екран на iPhone за недостатък още през 2012 г