shareit

Apple разработва електрически автомобил

| от |

Слуховете, че Apple разработва автомобил са все по-настойчиви, достигайки кулминацията си в материал на Wall Street Journal, пише The Verge. Специализираният бизнес вестник посочва, че “Project Titan” е изцяло електрическа кола, която прилича на миниван. Екипът на проекта се състои от няколкостотин души.

Това не означава, че по пътищата ще тръгне автомобил на Apple. Ще минат най-малко няколко години, преди Titan да бъде готов за производство, и то при положение, че директорите на компанията решат да му дадат “зелена светлина”. Превозното средство би могло да се използва и само като платформа за тестване на продукти и технологии, свързани с концепцията за мобилност на Apple.

Според Wall Street Journal изпълнителният директор Тим Кук е разпоредил сформирането на екип от 1000 души от различни отдели на Apple под ръководството на бившия инженер от Ford Стив Задески преди около една година. През последните месеци служители на компанията са посетили фабрики, които биха могли да произвеждат автомобили или автомобилни части за Apple.

Не е напълно ясно каква би била причината Apple да иска да се отклони толкова много от сферата, където е най-силна – създаването на консуматорска електроника. Възможно е да има просто обяснение – експлозивният растеж на компанията ще се изчерпи, освен ако не потърси излаз на нови пазари, коментира The Verge./ Агенция „Фокус“

 
 
Коментарите са изключени за Apple разработва електрически автомобил