5 дни преди вота посланията не са стигнали до избирателите

| от |

Пет дни преди парламентарните избори на 5 октомври политическите послания на кандидат-депутатите за 43-тото Народно събрание не са достигнали до техните избиратели. Това показаха отговорите на хората, които се включиха в анкета на БГНЕС.

Малко отгоре ги слушам и гледам, защото не им вярвам. Обещанията им са изчерпани! Много пъти досега сме ги слушали, а нищо не се е променило, заяви жена на средна възраст, която не е запомнила нито едно политическо послание. Тя ще гласува, но не знае дали това би променило нещо. Надява се, но не е много убедена.

Всички послания са толкова нелепи, че не заслужават да дам умен отговор, каза от своя страна забързано младо момче. То не смята, че след като даде своя вот би променило нещо, но все пак ще отиде до урната. Друг мъж сподели, че не е запомнил партийните послания, защото са еднотипни. Той още обмисля дали да гласува и не е много уверен, че ще промени действителността, ако го направи.

Възрастен мъж пък изрази мнение, че някои от посланията на партиите си приличат. Според него обаче, когато гласуват всички, нещата могат да се променят. Иначе статуквото от предишните правителства се възобновява. „Затова трябва да влязат нови партии и нови хора в политиката. Старите ги видяхме 25 години до къде докараха държавата. Само приказки и нищо“, добави той.

Вярвам, че има хора, които са по-малко корумпирани от други и ще гласувам за тях, каза млад баща. Не е запомнил политическо послание от сегашната предизборна кампания, но следва политическата си линия от 25 години.

Не се интересувам от политически послания, каза мъж на средна възраст, който смята, че само сумата от всички гласове би променила нещо. Друг човек пък не сподели политическо, а собствено послание. „Иска ми се, въпреки противоречията между партиите, да се намерят 7-8 приоритета и всички да застанат зад тях. Това е моето послание, но се съмнявам, че ще се случи“, добави той.

Все пак се намери и един човек, който е запомнил послание, макар и не точно „За лява България“. Въпреки това и той не вярва на посланията на родните ни политици.

След изказаните мнения е редно да се запитаме дали е възможно българинът до урната 5-ти октомври, щом за пореден път не само не може да посочи политическо послание, но и не вярва на нито едно от отправените. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за 5 дни преди вота посланията не са стигнали до избирателите