Секс, кекс и други национални каузи

| от Цветелина Вътева |

След като миналия месец група варненци се увиваха във формата на ДНК верига по плажа и поставиха рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора“, сега българи излязоха с нова инициатива за борба с демографската криза, която да удари с един куршум два заека и да се съчетае с рекорд. Водени от известни лица на шоубизнеса у нас, нашенци се обединиха около невиждана национална кауза с хаштаг #ebemsezamaikabalgaria.

Освен демографски възход на българщината, инициативата на движение РСПМБ (Разюздан секс за просперитет на майка България), планира да организира най-масовото групово кръщение на бебета, окъпвайки новородените в басейна Спартак, и така да взриви Книгата на Гинес. Като бонус за родителите, заченали бебе в периода 1 януари 2016 – 1 ноември 2016, детето им ще може да бъде кръстено от някой известен.

„По принцип не смятах още да имам деца, защото съм само на 22 и ми се щеше първо да си завърша публичната администрация с университета, обаче така поставени нещата, започвам веднага да търся осеменител. Ще пусна селфи във Facebook-a на РСПМБ с хаштаг #tursqkoidaminapravibebe и ще чакам. С тия цигани, друго не ни остава, като няма кой да спаси държавата, ще се спасяваме сами“, коментира Галя П. от столичния квартал „Обеля 3“.

„Радвам се, че с мъжа ми най-после имаме повод да си направим бебенце“, възторгна се пред микрофона ни и Елка Г., жена, решена да осъществи себе си като майка. „Откога го карам Герасим да станем четирима, но той все не ще, майка ми му била достатъчна в къщата. Сега обаче му казах, че има шанс Ицо Стоичков да кръсти детето и да го подпише, та той веднага се нави и започнахме да работим!“, изчурулика бъдещата мама, която отсега се подготвя за майчинството си, пускайки във форума на bgmamma статии против ваксините.

В същото време обаче сред желаещите да вземат участие в рекорда, се зародиха и притеснения.

Откъде да знам, че позитивният тест за бременност, с който се доказва зачатието, не може да бъде фалшифициран?„, усъмни се Петя Х., която вече има три деца, но перспективата рапърът 100 кила да бъде кръстник на нещо, излязло от нея, я е убедила да роди четвърто.

Заради тревогите на конспиративно настроените бъдещи мами, организаторите от РСПМБ въведоха допълнителни мерки за доказване на бременността.

„Тъй като Цацаров още не е въвел селфито като официално доказателство в съда – нещо, по което ще работим в бъдещите си проекти – организирахме прегледи от сертифицирани гинеколози на живо за желаещите да се включат в инициативата“, коментира виден столичен водещ на предаване и един от главните мозъци на ивента. „Гинекологичните прегледи ще бъдат заснемани и ще се излъчват лайв по новия онлайн канал на #ebemsezamaikabalgaria. Така всяка възможност за измама ще бъде елиминирана, а зрителите ще могат да се радват на новото реалити „Сливата на майката“, което по предварителни проучвания тотално ще измести „Черешката на тортата“, каза още водещият.

 
 
Коментарите са изключени за Секс, кекс и други национални каузи