shareit

Обичаме ли да подаряваме подаръци и харесваме ли да бъдем глезени с тях?!

| от |

Във всеки един човек живее едно нетърпеливо мъничко дете, което тръпне в очакване да дойде Коледа и да започне голямото разопаковане на подаръците под елхата.

Търсенето и подготвянето на подаръци за близките ни хора може да е едно много приятно преживяване, ако го правим с лекота и непринуденост. Законът за даването е един от основните духовни закони за благополучие и успех – дай, за да ти бъде дадено. Той може да се нарече още и закон за получаването, защото даването и получаването са двете страни от един процес. Даването и получаването са взаимосвързани и са немислими едно без друго. Даването поражда получаване, а получаването – даване. Ако се научим да даваме на другите с желание, да даряваме част от това, което имаме и се научим да получаваме с благодарност и отворено сърце, без да се чувстваме длъжни да харесаме даденото или да върнем жеста – това са много ценни умения. Всичко в живота по някакъв начин е свързано с това. Само когато даряваме с чисто намерение да подкрепим и когато не очакваме да получим нещо в замяна, само тогава получаваме. Така че помислете, с лекота ли избирате и подготвяте подаръци? Как получавате подаръци и какви чувства и мисли поражда това у вас?

Най-хубавите подаръци са тези, които се дават от сърце, с лекота и с желание. Това са най-важните три съставки за да се сътвори вълшебството на даването. Обикновено даването се свързва с пари и материални неща. Много хора смятат, че не могат да дават, защото нямат пари. Но всъщност няма значение каквo даваме. Това може да бъде морална подкрепа, обич, нежност, добра дума, усмивка, едно цвете…

Също така е много важно и да се научим да приемаме с благодарност. Когато някой даде нещо, не бързайте да се мръщите, че не е достъчно или че не е това, от което имате необходимост. Когато ценим това, което получаваме, започваме да получаваме и още и още. С каквото и да се занимаваме, каквото и да сме постигнали в живота си, каквото и да е материалното ни положение, да не забравяме, че ние заслужаваме най-доброто! Умения, които приложени в живота ни, във взаимоотношенията ни дори в работата и други сфери на живота ни, имат потенциала да променят живота ни към по-добро.

И накрая, но не на последно място…

Да си подарим любов. Да отворим сърцето си за някого е най-големият подарък, който можем да направим. Няма значение на колко години сме. Няма значение колко пари имаме. Важното е с новата година да потънем в истинска прегръдка и да чуваме как бие още едно сърце.

Катя Михайлова

Още може да прочетете тук

 
 
Коментарите са изключени за Обичаме ли да подаряваме подаръци и харесваме ли да бъдем глезени с тях?!