shareit

КАК ДА НЕ: бъдем досадни туристи

| от |

Най-накрая дойде времето на „Милион и едно желания“ за възрастни, а именно -морето. Опаковали сте си всички глупости, резервирали сте си глупости, взели сте си 10 дена неплатена глупост и заминавате! Но…там са орките. Te са спестили някой лев от такси за блока и са отишли на море да досаждат.

Лесно е да бъдете орк и да съсипете с непохватното си туристическо поведение почивката на хората. Ето няколко съвета как да не бъдем досаден турист.

Недейте да седите гол на маса. Орките имат отпуснато разбиране за облекло и не знаят, че гол на маса в заведение се седи само ако си печеното прасе. Капаните на плажа са КПП-то, до което може да се пребивава гол. След него ви трябва виза. Или по-скоро риза.

Недейте да говорите на висок глас. „Ама някой хора не се усещат!“ Е, не вижда ли този, дето е надул децибелите, как косата ми се вее от вибрациите? Хората дори почнаха да стават, все едно чуват сирените на 2 юни. Позволено е да говорите високо, само ако името ви е Цеца Величкович и това, което казвате, е: „Kukavicaaaaaaaa! Nisam znala da si takva kukavicaaaaaaaa!…“

Не събаряйте хотела. Едвам са построили тоя хотел и ти ще се доклатиш в 3 през нощта пиян като руснак, защото си руснак, и ще съсипеш хубавия хотел на зетя на брата на кмета. Ти да не си Аксел Роуз или Криско!

Деца. Ако едно време не си успял да внимаваш да нямаш деца, сега поне внимавай като имаш. Не трябва да се летува по системата: „Чуждите деца са чужди деца, моите деца са общи деца“ – не позволявайте да се държат като пияни руснаци. Другите също виждат и чуват, каквото и вие, все пак не сте Ванга.

Не продължавайте със свалките, след като са ви отказали. Трябва да обичате и уважавате дами, които ви отказват – все пак те са единствените жени, които ви позволят да ходите по други жени. Послушайте ги и идете другаде.

Да умреш нелепо също е досадно. Всяка година на морето някой скача от някъде, нарязва се с нещо, губи се, дави се, бият го, спъва се… Всяка година започва с верижна катастрофа на 2 януари, после летен хит, после някой лови рибка бананка на морето и накрая Българската Коледа. Хора, моля ви, внимавайте.

Бъдете любезни с персонала. Отнасяйте се към сервитьорите добре – гледайте ги, радвайте им се и те ще ви се отплатят с храна – гледайте на тях като на жирафи. Ако видите, че се държат неадекватно, се обърнете и бягайте от там.

Легендата гласи, че на всяко пълнолуние Божидар Димитров се кълне в бог Тангра с обещание историкът да Му изпрати колкото орки пожелае, само срещу още един вампир в Созопол. Бъдете благоразумни и добронамерени и избягвайте досаждането по време на туризъм, ако не искате Божидар Димитров да ви споменава в клетвите си.

 
 
Коментарите са изключени за КАК ДА НЕ: бъдем досадни туристи