shareit

Българските курорти според типовете туристи там

| от |

За всеки влак си има пътници, особено ако влакът е към морето. Често хората на морето продължават в собствен коловоз и след като слязат на гарата. Ето няколко типа туристи, които ходят по нашето Черноморие, спрямо любимите им курорти. Или типовете курорти спрямо туристите.

Моментално почваме с кораба майка – Слънчев бряг. Слънчогледите и слънчевките са ясни. Хората на Слънчака са естети – там е Лувъра на татуировките, Сорбоната на пачангите, НАСА-та на белото и Мадам Тюсо на гримовете, а хората там са имат пълна стипендия за пълен пансион. Туристите там обичат да подреждат предметите си в т.нар. дюна на Маслоу – най-долу са цигарите, върху тях е айфона и най-отгоре ключовете от бавареца. Татуировките им пък се случват по сватбарската формула – нещо старо, нещо ново и нещо назаем.

Китен. Ох, Китене. Ех, Китене. Остаря и ти, Китене. Китенеее, Китене… Преди беше протослънчака, а сега! Виж децата си, Китене. Туристите, доведените ти деца. Китене, от лада самара с 12 човека в нея кара по плажа в 3 през нощта стана шкембе чорба и пържени картофи със сирене, Китене. Стана място за почивка, Китене. Децата ти пораснаха, родиха, някои се изпожениха. Но сам си го направи, Китене. Беше много секси едно време, приканваше хората към блюдо от грехове. Някои от тези грехове дадоха плод и ето те сега. Шкембе и пържени картофи. И сокче за малкия.

Шкорпиловци. Кое?! Питай баба си.

Приморско. Според неофициална информация, която измислих току-що, Приморско е градът с най-малко лични карти на глава от населението. Заради Международния младежки център е пълно с непълнолетни. Градът е богат и на опипващи се младежи. Нали помните едно време в детската градина как трябваше да се строим в колонка и да се хванем с някое другарче? Това е хората в Приморско с две думи.

Иракли. Когато отидете на топлата витрина в кварталният супермаркет, от време на време някой отваря вратата за към склада и през нея можете да видите един пич с татуировки и слънчеви очила. Този пич е на 32 и е втори курс антропология, ама май ще прекъсва, че нещо не го кефи. Този пич е Иракли.

Обзор. Обзор е Илиянцито на морето. Там всичко е народно – цените са народни, езиците са народни и само народът е от Русия. Там може да срещнете дебели руснаци и рускини с децата си, както и дебели рускини на групи, тръгнали да търсят гларуси. Само че в Обзор няма гларуси. Има дебели руснаци и дебели рускини с децата си.

Камчия. Не говорит по русски. Спосибо, Лужков! Друг път

Лозенец. Или Клозетенец, той е най-мощно и всъщност единствено химическо оръжие срещу на когото му дреме да ни напада. Стандартният лозуващ е с имунна система на космически кораб. Също и ловци на покемони, защото по дискотеките можеш да хванеш овчаризард, а на плажа – ешерихия коли.

Данните, които ви представихме, са непредставителни като е използвано така нареченото мерене на око, но вие ни се доверете. Щяхме да сме по-професионални по въпроса и да ангажираме професионални статистици, но те бяха или в Обзор, или на Златните. Антропологът ни е на Иракли, така че сме прави.

 
 
Коментарите са изключени за Българските курорти според типовете туристи там