shareit

Започва Международният кинофестивал в Кан

| от chr.bg |

Започва 71-ият Международен кинофестивал в Кан, който ще бъде открит с прожекция на филма „Всички знаят“ на иранския режисьор Асгар Фархади с участието на Пенелопе Крус, Хавиер Бардем и аржентинския актьор Рикардо Дарин.

Филмът, заснет на испански език, ще участва в надпреварата за „Златната палма“. Председател на журито ще бъде австралийската актриса Кейт Бланшет. В конкурсната програма са включени 21 кинотворби.

На 9 май 2018 г. по повод връчването на наградата „Златната карета“ на американския режисьор Мартин Скорсезе ще бъде организиран ден с Мартин Скорсезе и прожекция на „Коварни улици“.

На 12 май ще бъде премиерата на нереставрираната версия на филма на американския режисьор Стенли Кубрик „2001: Космическа одисея“. Режисьорът Кристофър Нолан ще представи филма преди прожекцията, на която ще присъстват членове на семейството на Кубрик.

На 15 май ще бъде премиерата на поредния филм от космическата сага „Междузвездни войни“ – „Соло: История от Междузвездни войни“ на американския режисьор Рон Хауърд.

На 19 май 2018 г. ще се състои церемонията за връчването на наградата „Златната палма“. Водещ на церемонията по откриването и закриването на феста ще бъде френският актьор Едуар Баер.

 
 
Коментарите са изключени за Започва Международният кинофестивал в Кан