shareit

Pixar с нова кратка анимация за YouTube

| от chronicle.bg |

Когато Pixar представи проекта си SparkShorts през януари, студиото каза, че кратките филмчета ще идват от „инди програма вътре в Pixar“. Хората в програмата имат 6 месеца и малък бюджет, за да реализират свой собствен проект.

Последният от тях се казва „Smash and Grab“, излезе в YouTube и на по-големите фенове на Pixar може и да напомня на нещо. В него виждаме два робота в доста бачкаторска ситуация – точно както в „Wall-E“. Подобно на филма двата робота също се отправят на приключение в търсене на нещо повече от живота.

С видеото излезе и едноминутно клипче зад кадър, където неговият сценарист и режисьор Брайън Ларсън казва, че идеята му дошла, докато вършел репетативна работа за друг филм и искал спре да ходи на работа. Той намира роботита за добра метафора за механичните му занимания.

„Smash and Grab“ е второто видео от SparkShorts след „Purl“. Третото филмче „Kitbull“ предстои да излезе на 18 февруари. На Pixar.com пише за още няколко кратки анимации, но те може да са планирани за стрийминг услугата на Disney, която предстои да бъде пусната по-късно тази година.

 
 
Коментарите са изключени за Pixar с нова кратка анимация за YouTube