Манчестър, Де Палма и Даниел Радклиф. Какво харесахме на So Independent 2016

| от |

Най-известният и изключително приятен филмов фестивал за независимо кино стартира своето поредно издание у нас на 27.10. и ще продължи чак до 06.11. Бъдете сигурни, че So Independent е част от вашия списък с дестинации тази есен и посетете кината, в които качествената му селекция от филми ще бъде прожектирана.

Освен независимо кино, признато от международни фестивали, фестът предлага програма от документално кино, българско кино, късометражна програма и няколко заглавия, които беше редно да се появят по-рано у нас, но така и не намериха своето място.

Тази година програмата на фестивала е по-сочна и пълна със задължителни за гледане филми от всеки киноман, отколкото беше миналата година, когато се отчете с безапелационното бижу „Омарът“. So Independent 2016 е събрал филми, които предизвикаха странни реакции, победители на Сънданс и дори благодарение на тях, ще имаме шанс да видим един от чаканите от нас документални филми за годината – „Де Палма“, посветен на работата и живота на един от големите режисьори на нашето време – Брайън де Палма.

Другото, както се казва, е въпрос на личен вкус и избор. Ние сме селектирали заглавията, които задължително искаме да видим. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Манчестър, Де Палма и Даниел Радклиф. Какво харесахме на So Independent 2016