Game of Thrones, сезон 8: какво знаем дотук?

| от chronicle.bg, по Esquire |

503 дена. Толкова време мина откакто за последен път гледахме нов епизод на „Игра на тронове“. До следващия нов епизод остават около три месеца.

И както не усетихме кога минаха последните 503 дена, така няма да усетим и тези три месеца. Затова трябва да изпратим сериала, който проправи път за всички останали добри сериали на деня, подобаващо. Осмият и последен сезон на „Игра на тронове“ ще излезе през април, потвърдиха от HBO в края на миналата година. Типично за обиграните пиари на продукцията, първите кадри от новия сезон бяха пуснати в неделя вечерта, по време на церемонията по връчване на наградите „Златен глобус“.

И макар видеото да е срамно кратко (само 5 секунди), това беше достатъчно феновете в социалните медии да се активизират, настоявайки за пълен трейлър.

Във видеото виждаме Санса, която поздравява Джон Сноу и Денерис в Зимен хребет. Достатъчно любезна е, когато казва на Денерис: „Зимен хребет е ваш, ваша милост.“ В същото време Джон и Дани са достатъчно близо един до друг, от което може би следва, че са все така близки, както ги оставихме в каютата в края на седми сезон.

През ноември 2018 Entertainment Weekly дадоха първите детайли за последните шест епизода. Очевидно HBO са имали една цел: да направят от тези 6 епизода нещо наистина голямо. И от това, което чуваме отвсякъде (колкото и малко да е то), определено са го направили.

Според същата история, още от 2012 г. Дейвид Бениоф и Дан Вайс са имали идея за финалния сезон. Тя първоначално е била да се направи шестчасов филм в две части, който HBO да пусне по кината. От компанията не са били ентусиазирани с идеята за разпространение по кината, но все пак дават на продуцентите пари, достатъчни да се направи блокбъстър. В това, което ни очаква, предстои да видим най-голямата битка, разигравала се на телевизионен екран досега. За целта е изградена нова снимачна площадка с размерите на голям увеселителен парк.

Според един от сценаристите на сериала, Джеймс Хибърд, осмият сезон започва със сцена в Зимен хребет и включва доста препратки за сюжета на сериала от самото му начало. Но вместо в крепостта да дойде Робърт Баратеон, там пристига Денерис с армията си. След това започва трогателна и напрегната среща между персонажите, някои от които не са се срещали преди, други имат общо (и сложно) минало. Всичко това се случва на фона на наближаващата инвазия на Белите бродници.

Пак според Хибърд, Санса не е щастлива от факта, че Джон е подвил коляно пред Денерис и това дава началото на нов конфликт.

Дотук най-вълнуващият момент, за който знаем, е въпросната битка с Белите бродници, която е заснемана в продължение на 55 нощи, заради сцените на открито, а след това са били нужни седмици за монтаж в студиото. Според актьора Питър Динклиж, тази битка ще накара Битката на копелетата да прилича на увеселителен парк.

Последното, което видяхме от Джон и Дани, беше как двамата си стават все по-близки на онзи кораб и разбрахме каква е връзката между тях. Стената току що беше паднала. Вероятно, надяваме се, при предстоящото си идване в Зимен хребет някой ще им каже, че имат родствена връзка.

Вероятно е вторият сезон да се развива основно на територията на Зимен хребет, предвид факта, че най-важният момент от сериала ще се случи там.

Междувременно… чакаме. Първия тийзър. Първия трейлър. Следващия трейлър. Някъде между всичко това най-накрая точната дата на премиератана осми сезон. И не мислим за финала и какво ще се случи след това. Защото картината е повече от неясна.

 
 
Коментарите са изключени за Game of Thrones, сезон 8: какво знаем дотук?