shareit

„Creed II“ с най-добра премиера в боксофиса от целия франчайз

| от chronicle.bg |

Този уикенд „Creed II“ официално стана боксофис шампионът във франчайза на „Rocky“. Той излиза 3 години след „Creed“ на Райън Куглър, а в него режисьорът Стивън Кейпъл-младши връща някои от образите от „Rocky IV“ – Адонис Крийд (в ролята Майкъл Б. Джордан) се бие срещу сина на Иван Драго, Виктор (игран от Флориан Мутреану)

Силвестър Сталоун създаде и участва в франчайза „Rocky“ преди 40 години като игра в общо 6 филма. Идеята как точно да се възобнови историята е на Куглър, който намери начин през сина на Аполо Крийд – Адонис. Първият филм получи чудесни отзиви като не само изстреля Джордан, но изкара и номинация за най-добра поддържаща мъжка роля на Сталоун. Куглър след това отиде да снима „Black Panther“, което уплаши мнозина за успеха на следващия филм. Опасенията им обаче са били напразно, защото въпреки че „Ralph Breaks the Internet“ е на първо място по приходи този уикенд, „Creed II“ стана първи по свое му.

Филмът би трябвало да е спечелил около $35 милиона, надминавайки „Creed“ и неговите $29,6 милиона.

Най-доходоносната премиера преди тях е на „Rocky IV“ – $19 милиона. Новият филм е близко до това да удвои този рекорд. В „Creed II“ можем да видим дългоочакваното завръщане на Долф Лундгрен като Иван Драго, за да видим как потомците на Крийд и Драго се сблъскват на ринга.

Очаква се филмът да продължи благополучно напред, защото не предстоят премиери на големи заглавия. Това най-вероятно ще довече и до „Creed III“.

 
 
Коментарите са изключени за „Creed II“ с най-добра премиера в боксофиса от целия франчайз