Анджелина Джоли – най-доброто, най-лошото, най-странното

| от |

Анджелина Джоли е известна с много неща – майка героиня, секссимвол, жена на Брад Пит, фантазия на много мъже и видна активистка за правата на хората и държавите от Третия свят.

Едно е сигурно, няма човек, независимо дали киноман или не, който да е бил или да бъде безразличен към красивата Анджи.

Анджелина Джоли е от жените, които винаги изпъкват и карат хората да говорят за тях.

Още от ранна възраст, когато започва кариерата си като модел, макар децата в училище да й се подиграват за плътните устни и шините, е ясно, че Джоли е родена за велики дела. Все пак майка й е модел, а баща й е самият Джон Войт.

Днес Анджи е известна именно с онези устни и мислите, които те предизвикват в мъжете. Нейните черти са едни от най-желаните, стане ли дума за пластични операции на лицето, а различните й, на моменти странни и откачени прояви, се посрещат по-често с аплаузи и лек скетицизъм, защото… еми, вижте я как изглежда.

Анджелина Джоли има близо 46 заглавия във филмографията си. За някои от тях, тя заслужено има награди и адмирации, други са ясно слаби, а има и няколко, за които феновете на Анджи спокойно могат да си кажат: „Защо, по дяволите, е снимала този филм!?“ „Туристът“ е един от малкото примери.

Към разообразната актьорска филмография, можем да добавим и активната отскоро, режисьорска кариера на актрисата. Първият филм от нея е документален (A Place in Time от 2007-а), а останалите три заглавия, с четвърто на път, все художествени. Като се започне от „В земя на кръв и мед“ и се стигне до смазания от критиката „Край морето“, Анджелина засега е ограничила тематиката си като режисьор, само до нещата, които силно я вълнуват – войната в Босна, истинските герои и вечно тънещите в мъка и разпад взаимоотношения между мъжете и жените.

Някои биха казали, че актрисата е истинска драма queen. Може и да са прави. Но самата тя държи на позицията си винаги, изразява я гласно и не отстъпва и на йота от нея.

Не случайно The Hollywood Reporter я нарече един от Rule Breakers на 2014 година, когато се появи лентата й „Несломен“. Филмът беше номиниран за 3 Оскара, а Джак О`Конъл блесна и се закова на позицията „новото британско име в киното, което трябва да следите“.

Анджелина Джоли е едно от имената в киното, към които никога не може да останете безразлични. Тя е една от доста приятните комбинации на красота, ум и секси борбеност, особено щом говорим за екшън филми, към които тя се беше пристрастила по едно време.

Днес, този вечен секссимвол, навършва 41 години, които грам не й личат. А ние ви черпим с най-яките, най-лошите и най-wtf ролите й. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Анджелина Джоли – най-доброто, най-лошото, най-странното