Как ковид мерките принудиха група англичани да щурмуват ферибот с велосипеди

| от |

Авиацията в днешно време предоставя възможно най-удобния шанс за транспорт, оправдавайки цената и времето, което се инвестира в полет. Единственият проблем е, че понякога самолетите могат да се отменят, а това се е случвало на всеки един човек. Последната история обаче ще докаже, че човек е способен на всичко, особено след като трябва да се прибере у дома, защото отпуската приключва.

Група британци решават да отидат на почивка в Амстердам. Каквото се случва в Амстердам, остава в Амстердам и няма как да задаваме допълнителни въпроси по темата. Когато идва време за прибиране, другарите се озовават на летището, за да разберат, че самолетът е отменен. Самолетната компания осигурява билети за влак, като същият ще пътува около 5-6 часа с кратки почивки. Проблемът е, че най-добрият вариант да стигнат обратно до Англия е чрез ферибота в Кале. Там обаче им заявяват, че заради ковид мерките и факта, че трябва да спазват определени правила, не се позволява на пътници да се качват пеша на борда.

Междувременно правилата по никакъв начин не засягат велосипедисти. Единственият им вариант е да започнат да търсят обяви във всеки следващ град и да закупуват велосипеди, за да могат да се приберат у дома. До колкото става ясно, туристите са празнували ергенско парти, а през уикенда се очаква и сватба. Отчаянието за велосипед е повече от голямо. При всяка следваща спирка, новите почитатели на Ланс Армстронг започват да купуват всяко едно колело, което открият, без значение от цвят, вид, модел и други.

В отчаяното издирване е започнало издирване дори и в социалните мрежи. На финалът групата успява да открие 13 велосипеда и последният атлет намира място в една от колите, която също ще пътува за Англия. До тук всичко е добре, но на следващата спирка, персоналът във влака споделя, че качва хора само със сгъваеми колела и не се правят изключения за никого. От Лил има една група, която търси таксита и плаща сумата от 350 паунда на кола, за да се стигне до Кале.

И така в ранното утро може да видите клип в социалните мрежи, където група англичани щормуват ферибота на велосипеди, при това с най-различни велосипеди от шосейни, до класически БМХ. Самото пътешествие коства около 1540 евро за велосипеди и още малко за такситата, които трябва да ги закарат. Резултатът от кадрите показва, че групата определено е прекарала весело, като мнозина твърдят, че ще запазят своите велосипеди за спомен, макар и същите да не са върхово изпълнение.

 
 
Коментарите са изключени за Как ковид мерките принудиха група англичани да щурмуват ферибот с велосипеди

Повече информация Виж всички