Криптоземните са сред нас: Ново предложение кой кара НЛО-тата

| от |

Извънземни, маскирани като хора, плюс напреднала рептилоидна раса, която живее под земята. Звучи като сценарий за филм, но всъщност това е съдържанието на силно спекулативно ново изследване за НЛО.

Изготвено от изследователи от Харвардската програма за човешкия просперитет и Технологичния университет в Монтана, смелото изследване – все още нерецензирано – навлиза в леко налудничавия свят на криптоземните: група „интелигентни същества, скрити в тайна тук, на Земята (напр. под земята) и/или в близкото ѝ обкръжение (напр. на Луната)“. Според авторите тези тайни земни обитатели всъщност могат да бъдат отговорни за много от неидентифицираните летящи обекти, които обикновено приписваме на класическите извънземни.

Изследователите представят първата си категория подобни същества, която наричат „човешки криптоземни“. Те са „технологично напреднала древна човешка цивилизация, която до голяма степен е била унищожена отдавна (напр. от потоп), но е продължила да съществува в остатъчна форма“.

Тези древни свръхчовеци вероятно се крият във вулкани или дълбоко под океана и изглежда са били разкрити от бившата асистентка на Алберт Айнщайн д-р Шърли Райт, която твърди, че тя и известният ѝ шеф са били поканени да инспектират останки от такива същества, възстановени от предполагаема катастрофа на НЛО в Розуел през 1947 г. През 1993 г. Райт заявява, че пилотите са „просто хора, но в напреднала форма“, и че техният вид „живее под земята на нашата планета“.

Други подтипове криптоземни може да включват високоразвити нечовекоподобни примати или влечуги, които съхраняват летателните си апарати под планините. Например вулканът Попокатепетъл в Централно Мексико и калифорнийската планина Шаста са точки, където често се наблюдава НЛО, и поради това са идентифицирани като възможни резиденции на тези тайни, но високоинтелигентни същества.

Същевременно докладите на военноморските сили за неидентифицирани подводни обекти (НПО), движещи се с невероятна скорост, подхранват спекулациите, че някои от тези криптоземни същества може би действително живеят в океана. В един такъв доклад от 1987 г. се твърди, че новозеландска фрегата е била следвана от 243-метрово НЛО, което се е движило с максимална скорост от около 4800 км/ч.

Авторите се позовават и на безумните твърдения на крайно противоречивия харвардски астрофизик Ави Льоб – който, изненадващо, няма нищо общо с изследването – че Луната всъщност може да е база на криптоземни и на нея да живеят много от тези странни същества и техните невероятни космически кораби. Накрая изследователите казват, че пилотите, които стоят зад повечето НЛО, може да се крият сред нас – да са просто извънземни, които са усвоили изкуството да се сливат с хората.

Трябва да се признае, че всичко това е доста фантастично и голяма част от основанията за тези твърдения идват от още по-съмнителни източници от Льоб – включително подкастрите Джо Роган и различни хора, вярващи в потъналото царство Атлантида.

Признавайки многото недостатъци в своите предложения, авторите обясняват, че „въпреки че тази идея вероятно ще бъде възприета скептично от повечето учени, такова е естеството на някои НЛО, че според нас тази възможност не трябва да се отхвърля с лека ръка“. Те също така признават, че смятат съществуването на криптоземни за „малко вероятно“ – но не и за невъзможно.

Въз основа на всички налични доказателства относно НЛО изследователите оценяват възможността за реално съществуване на криптоземни същества на 10%. Повечето наблюдатели вероятно ще сметнат тази цифра за доста щедра.

 
 
Коментарите са изключени за Криптоземните са сред нас: Ново предложение кой кара НЛО-тата

Повече информация Виж всички