shareit

Куйедън Бейли беше тормозен в училище заради ръста си, трогна целия свят и спечели място в Холивуд

| от |

Децата са празния лист хартия, на който пишат възрастните, при това с мастило. Способни са да копират най-лошото от околните и бързо да го приложат върху най-слабите. Впрочем това не е изненада и не е нищо ново. Отношението на деца към деца в България, особено ако са различни, може да накара дори Стивън Кинг да измисли нова книга, с която да засенчи всички останали до този момент.

Детската агресия остава проблем за родителите, които в повечето случаи дори не могат да си представят как точно изглежда техния наследник в класната стая, както и на детските площадки. Понякога се случват и малки чудеса. Преди повече от година Куейдън Бейлис е заснет и пуснат в Instagram от майка си. Момчето изглежда изключително разстроено и просто иска въже, за да се обеси. Най-вероятно никой не иска да чуе това от собственото си дете. Призивът от майката е за по-голяма толерантност и разбиране, за малко повече възпитание и по-добро отношение.

Детето е на 9 години, когато неговото клипче се появява в интернет. Страдайки от ахондроплазия, той е част от малките хора – думата „джудже“ е изключително обидна за тях. Въпросното заболяване се проявява върху един протеин в човешкото тяло, работи неправилно и по този начин не позволява на костите да се развиват. Както се досещате, Куейдън определено не е живял щастливо в училище. Във въпросния ден от видеото, младежът за пореден път е бил тормозен. След позвъняване до директора, майката решава да запише един призив и да помоли всички да помислят дали е редно да се случва това, особено в учебно заведение.

В кратките 5 минути ще открием, че Куейдън просто не вижда смисъл да продължава напред. В един момент ще погледне дори майка си и ще ѝ заяви, че тя го смята за най-глупавия в класа, което също може да притесни мнозина. Въпреки това, веднъж щом духът от бутилката се озове в интернет, ситуацията излиза извън контрол. Куейдън започва да трупа приятели, а покрай него се появяват и редица филмови звезди, които искат да напомнят, че тормозът не е правилното решение, особено този над по-слабите.

Хю Джакмън се обръща в туитър с видео съобщение, в което обещава, че момчето има приятел. Примерът се последва от много други хора, както звезди, така и от всеки човек, който носи сърце. Един от комиците в САЩ с подобно заболяване, решава да направи кампания, с която да изпрати Куейдън и семейството му в Дисниленд. Таргетът е за сумата от 10 хиляди долара, но реално натрупаната стойност става около 700 хиляди долара. И точно тогава светът се обръща в другата посока.

Според мнозина, Куейдън е на 18 години е актьор, който изиграва прекрасно ролята си пред камера, за да спечели вниманието, както и парите на дарителите. Вниманието и добрината бързо се превръща в злоба, а това води до следващата разумна стъпка, откриването на добри адвокати, които бързо да обърнат внимание на цялата кампания. Куейдън обаче няма проблем с това, така или иначе повечето пари отиват за благотворителност. Той обича баскетбол, а както се досещате, тениските не са чак толкова скъпи.

Но историята продължава напред. Откриват се и достатъчно психолози, които да помогнат и да посочат как младежът да се справя с подигравките и какво точно да отговаря, когато попадне в такава ситуация. Една от големите мечти е, че иска да бъде милионер, за да може да купи къща и кола на майка си, както и да помогне на бедните. В последното е доста възможно, особено след като в момента има малки участия в следващия филм от поредицата „Mad Max“.

Джордж Милър е избрал 11-годишния младеж за филма „Фюриоза“, който трябва да се появи скоро. Има доста добра инфлуенсърска кариера в Instagram, където има повече от 288 хиляди последователя, а приходите от спонсорски пост са от близо 2600 долара.

Следващото участие ще бъде във филма „Три хиляди години в копнеж“. Освен това ще открием, че днес се запознава с редица известни хора, а относно въпроса: защо това видео е в интернет, майката отговаря:

„Знам, че това е нещо много лично, но в този момент вече не знаех какво точно да правя.“

Куейдън е талисман на отбора „Indegenous All Stars“ по ръгби и изнася топката за един от най-важните мачове. Според Гугъл, през 2020 г. той е едно от най-популярните деца в Австралия, макар и да се бори за малко по-сериозен мащаб. А що се отнася до филма, той беше прожектиран в Кан и спечели 6-минутни аплодисменти от зрителите. Куейдън показва, че животът наистина може да бъде малко по-добър, но нека не забравяме, че в много отношения е редно просто да третираме всички по един и същи начин.

Това би решило редица проблеми. 11-годишният австралиец няма да е последният, който ще има такива проблеми в училище, но пък е един от първите, които искат законови промени и малко по-сериозно разбиране относно разликите в човешката физиология. И впрочем, нека не забравяме, че докато хейтърите го смятаха за 18-годишен актьор, трениран от майка си, сега поне могат да бъдат прави, той наистина е актьор, но на 11 години.

Ръстът не е от значение, по-важното е родителите да се опитат да възпитат децата си така, че да виждат размера на душата, той е някак си по-ценен.

 
 
Коментарите са изключени за Куйедън Бейли беше тормозен в училище заради ръста си, трогна целия свят и спечели място в Холивуд

Повече информация Виж всички