Борис Надеждин е готов да се изправи срещу Владимир Путин на президентските избори

| от |

Очевидно е, че тази година ще станем свидетели на интересни избори, особено след като Русия се подготвя за коронясване на поредния президент на Русия. Да, казваме поредния, макар и изборите за нов президент винаги да се повтарят, а и често забелязваме, че потенциалните кандидати често да губят от Владимир Путин, както се случва през последните години.

С наближаването на изборите, един кандидат реши да се изправи срещу наследника на КГБ и да се бори за най-важния пост в света към този момент. Неговото име е Борис Надеждин и ако сте обърнали по-сериозно внимание на новините от другата страна на плавно спускащата се Желязна завеса, най-вероятно сте станали свидетели на огромните опашки от хора, които се събират, за да се подпишат в подкрепа на Надеждин.

Борис Надеждин използва недоволството на своите съграждани, които вече са изморени от война, изморени и от санкции, макар и често най-различни почитатели на Руската федерация да се опитват да покажат, че икономиката на Русия върви с огромни темпове напред, докато топлоподаването в градове като Москва, Санкт Петербург и Челябинск излиза от строя. Твърди се, че Надеждин е все по-близо до необходимите подписи, за да се кандидатира за президент, но историята помни случаите на Навални и Немцов, единият нямал достатъчно подписи и не е спазил техническите срокове, които често се променят, докато другият беше разстрелян в Москва.

Надеждин решил да се кандидатира за президент, след като комисията по изборите отказала да го регистрира за губернатор на Московски регион. Този отказ е бил достатъчно мотивиращ и Борис започнал да се подготвя за тази кампания. Надеждин бил готов да помогне на много други кандидати, но в последствие преценил, че след като ще се ангажира с цялата кампания, спокойно може да заеме мястото си на кандидат. Има и още един проблем, малцина са онези, които са поискали да се включат в състезанието, оставяйки Путин като абсолютен фаворит.

Надеждин започнал да търси подкрепата на партиите, в повечето случаи с тяхна подкрепа трябва да събере около 100 хиляди подписа, ако се яви като независим кандидат, необходимите подписи ще бъдат около 300 хиляди. Андрей Нечяев от Гражданско-инициативната партия дава своята подкрепа и така от септември 2023 г. Борис събира подписи. В своето обръщение към Русия, той заявява, че иска да се състезава и бори със законите на Путин. Кандидатът говори за четири чудеса, които се случват, когато решава да се кандидатира.

Първото чудо е свързано с номинацията му и факта, че ще има възможност да участва във въпросните избори. Това наистина е чудо, особено след като в Русия е почти невъзможно да се направи партия, но е елементарно да се унищожи една такава. Второто чудо е обвързано с факта, че младите хора подкрепят Надеждин.

Изненадата е, че те правят интернет сайта му напълно безплатно, след това започват да събират пари и до този момент, с тяхна помощ, събраните средства са близо 900 хиляди долара. Парите не идвали от големи донори, не са и от държавната институция, а са изпратени от близо 30 хиляди души, при това от цялата страна.

Третото чудо е фактът, че комисията по изборите е позволила събирането на подписи, обикновено точно това е моментът, когато дългата ръка на закона, макар и вече посивяла, започва да се намесва и да отказва активирането. Четвъртото чудо е онези стотици хора, които се събират на опашки и дават своята подкрепа за кандидата.

Почти на всеки един пункт ще се появят най-различни хора, които се стремят да предложат своята помощ и дават подкрепата си. Надеждин, както Путин, също се определя като руски патриот и стои малко по-далече от либералните идеи. От друга страна не е съгласен, че е правилно да се изстрелват ракети навсякъде. Борис вижда своята страна като мирна и отворена за всеки, който иска да я посети, преди всичко се фокусира върху своите собствени хора и тяхното основно щастие.

Проблемът е, че Русия е разделена и винаги е била разделена на патриоти, крайно-десни, крайно-леви и най-различни други почитатели. Позицията на руския президент е за всички тях и точно по тази причина трябва да се помисли за абсолютно всеки. Надеждин посочва, че дори онези, които са напуснали страната, също са руснаци. Следователно самият кандидат не иска да се определя като фигура в тази реалност. Това би било и доста скъпо удоволствие.

Относно положението на Навални и неговото задържане, Надеждин е категоричен, че неговият първи декрет ще бъде за освобождаването на руския адвокат, обвинен напълно незаконно. Той няма да е единствен, политическите затворници на страната, поне по мнението на Борис, трябва да бъдат свободни. Всички те ще имат правото да участват в политиката и също така ще има стабилни промени в правораздаващата система на Русия. Надеждин познава Навални и дори признава, че някога са работили заедно, впрочем дори го описва като потенциалния руски Нелсън Мандела, който най-вероятно ще се превърне в руския Нелсън Мендела, който прекарва около 20-25 години в затвора.

Относно правата на ЛГБХТ обществото, за което мнозина дори не подозират, че изобщо е съществувало в Русия, Надеждин признава, че най-вероятно ще отхвърли всички репресиращи закони и просто няма да има нужда от тях, никога повече. Кандидатът е категоричен, че държавата има далеч по-големи проблеми, отколкото следенето на креватите и партньорите на даден човек. Надеждин подчертава ясно, че настоящият закон не позволява на Русия да съди Путин за извършени престъпления и той самият не иска и няма да отвори консервата с червеи, което обаче е притеснителен елемент.

Много от критиците на Надеждин продължават да се присмиват на факта, че кандидатът не се явява по телевизията. Истината е, че той признава как е бил свален от ефир и никога повече не е връщан, особено след като ефирът вече изпълнява услуги на настоящия президент и поддържа пропагандата. Достатъчно е едно изказване срещу войната и Надеждин получава черен печат. И да, това е кандидатът, който ясно подчертава, че военната операция – няма друг избор за назоваване – реално е най-голямата грешка, която Путин е правил.

 
 
Коментарите са изключени за Борис Надеждин е готов да се изправи срещу Владимир Путин на президентските избори

Повече информация Виж всички